teresa285 Opublikowano 25 Sierpnia 2011 #1 Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Mam problem w domu. Od 2 dni słychać i widać jak ciągle wypływa woda w naczynku wyrównawczym na strychu, zawór napełniający kaloryfery jest nowy i zamknięty na pewno. Wydaje mi się , że to z bojlera ta woda wychodzi, mąż też nie ma pojęcia co jest grane. Zawór odpowietrzający bezpieczeństwa w bojlerze nowy. Dlaczego ciągle woda wycieka naczyńkiem wyrównawczym, co jest, pomóżcie proszę. Cytuj
Hermogenes Opublikowano 25 Sierpnia 2011 #2 Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Witaj woda dostaje się tak jak napisałaś przez zawór napełniający albo przez wymiennik w bolierze ; 1 czy przed wymianą zaworu było tak samo ? (pisałaś że nowy a może nie trzyma ciśnienia ) 2 czy można odciąć dopływ wody do boliera ? i wtedy sprawdzić czy przelewa naczynie . poz Hermogenes Cytuj
kiminero Opublikowano 25 Sierpnia 2011 #3 Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Mam problem w domu. Od 2 dni słychać i widać jak ciągle wypływa woda w naczynku wyrównawczym na strychu, zawór napełniający kaloryfery jest nowy i zamknięty na pewno. Wydaje mi się , że to z bojlera ta woda wychodzi, mąż też nie ma pojęcia co jest grane. Zawór odpowietrzający bezpieczeństwa w bojlerze nowy. Dlaczego ciągle woda wycieka naczyńkiem wyrównawczym, co jest, pomóżcie proszę. Witam. Proszę zamknąć oba zawory na rurach grzewczych boilera (na zasilaniu i powrocie). Jeżeli woda naczyniem przestanie wypływać, to boiler do wymiany. Ewentualnie jeżeli nie ma ww. zaworów, to należy odciąć dopływ wody do boilera i obserwować naczynie. Podobny wątek sprzed kilku dni: https://forum.info-ogrzewanie.pl/topic/9977-wyciek-z-naczynia-przelewowego/ Pozdrawiam. Cytuj
teresa285 Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Autor #4 Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Na razie dziękuję za rady, na pewno przydadzą się. Pozdrawiam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi