Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pytanie do użytkowników pieców Ogniwo-Eko.

Czy do pierwszego uruchomienia pieca tzn. rozpalenia powinienem wzywać serwis?

Chodzi mi o to czy rozpalająć sam będę miał zachowane prawa do gwarancji? Bo rozpalenie ognia to nie problem.

Czytałem gdzieś że serwis podbija gwarancję.

Proszę o odpowiedz jak to u kolegów wyglądało.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kolego na logikę piec jest po to zęby palić a nie na niego patrzeć ! Co ma pierwsze czy kolejne rozpalanie wspólnego z gwarancja. Oczywiście nie bronie ci wzywać serwisu do pierwszego rozpalenia jak stać cie na koszt ich dojazdu wystawia ci faktorkę na 500 - 1000 zł i po sprawie. Rozpalaj sam i nie bój się pieca testuj teraz puki jest czas na kombinacje bo zima nie będziesz miał takiego komfortu.

• Nie zgadzam się 1
Opublikowano

Dokładnie przeczytaj jakie warunki określił producent jeżeli chcesz zachować gwarancję. W moim przypadku było jasno określone "przy pierwszym uruchomieniu musi być serwisant", gwarancję chciałem mieć, kosztowało to 300zł., a pan serwisant ustawił parametry i podpowiedział co obserwować i co ewentualnie korygować. Jak dotychczas nie musiałem więcej wzywać serwisu, użytkuję kocioł trzeci sezon, ja osobiście uważam warto było wydać te trzy stówy.

Opublikowano

Witam,

Używam Ogniwo Eko od pewnego czasu-w moich kwitach gwarancyjnych nie było wzmianki a propos serwisu przy pierwszym uruchomieniu, a z tego co pamiętam Ogniwo zezwala nawet na samodzielną instalację pieca. Ja jednak skorzystałem z usług fachowca z uprawnieniami (musiałem dodatkowo nieco przebudować z pół kotłowni ;) ) - na wszystko mam kwity, tak więc nie przewiduję żadnych problemów.

Życzę miłego użytkowania piecyka.