Lexus Opublikowano 28 Maja 2011 #1 Opublikowano 28 Maja 2011 Witam. Muszę wymienić hydrofor i mam dylemat jaki rodzaj zbiornika kupić nowy z membranom czy tradycyjny ocynkowany.Będąc w kilku sklepach spotkałem sprzeczne opinie.Podobno membranowe ta guma lubi szybko pęknąć.Prosiłbym doświadczonych hydraulików o poradę .W domu zamieszkuje 9 osób i jest dwie łazienki. Pozdrawiam. Cytuj
Charon Opublikowano 28 Maja 2011 #2 Opublikowano 28 Maja 2011 ocynkowany tradycyjny. tylko dobijać powietrze co jakis czas i bedzie spokój. Cytuj
Vlad24 Opublikowano 28 Maja 2011 #3 Opublikowano 28 Maja 2011 popieram, kontrolować poduchę powietrzną i będzie służył długie lata. W tych przeponowych worki się rwą i blacha wewnątrz rdzewieje. Jedyna ich zaleta to taka, że mają mniejsze wymiary przy tej samej wydajności co zwykłe ocynkowane. Cytuj
Lexus Opublikowano 28 Maja 2011 Autor #4 Opublikowano 28 Maja 2011 Witam. Dziękuję za poradę osobiście także skłaniam się w stronę zbiornika ocynkowanego.Chciałbym jeszcze zapytać w którym miejscu na zbiorniku macie zamontowane zawory do nabijania powietrza. Cytuj
grzeg Opublikowano 28 Maja 2011 #5 Opublikowano 28 Maja 2011 różnie to bywa,przy nowym pewnie bedziesz miał w komplecie korek 5/4 lub 1,5 cala,nie pamiętam, z dziurą na zaworek(jak w kole),i wkrecisz go sobie do górnego dekla Cytuj
Lexus Opublikowano 30 Maja 2011 Autor #6 Opublikowano 30 Maja 2011 Witam. Panowie mam do was pytanie.W jaki sposób nabić prawidłowo powietrza do hydroforu 200l ocynk.Czy moje rozumowanie jest prawidłowe.Po założeniu zbiornika (nowy) pompuję wodę do niego 2/3 patrząc na wodowskaz a 1/3 miejsce na powietrze i teraz ile mam nabić tego powietrza od góry jakie ciśnienie. Pozdrawiam. Cytuj
AdamGuitar Opublikowano 31 Maja 2011 #7 Opublikowano 31 Maja 2011 Zgodnie z instrukcją załączoną do zbiornika. Witam. Panowie mam do was pytanie.W jaki sposób nabić prawidłowo powietrza do hydroforu 200l ocynk.Czy moje rozumowanie jest prawidłowe.Po założeniu zbiornika (nowy) pompuję wodę do niego 2/3 patrząc na wodowskaz a 1/3 miejsce na powietrze i teraz ile mam nabić tego powietrza od góry jakie ciśnienie. Pozdrawiam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi