Dzafa700 Opublikowano 6 Marca 2011 #1 Opublikowano 6 Marca 2011 (edytowane) Witam wszystkich mam prośbę o narysowanie poprawnego schematu, dom szkieletowy 110mk2 z poddaszem użytkowym na piętrze 4 grzejniki aluminiowe, parter cały w podłogówce. Piec 15KW lektromet na ekogroszek, rury do grzejników to pex 20mm, podłogówka pex 16mm wszystko podłączone do rozdzielacza w kotłowni :rolleyes: Kotłownia już poukładana teraz chciał bym z wasza pomocą to połączyć. 1) piec Elektromet 15KW http://www.elektromet.com.pl/kociol-eko-kwp/ 2) bojler 140l z wężownicą 3)zbiornik wyrównawczy 4) rozdzielacz na 6 sekcji zwykły bez pompy. -1 grzejniki góra -2,3,4,5,6 podłogówka Edytowane 6 Marca 2011 przez Dzafa700 Cytuj
yozik Opublikowano 6 Marca 2011 #2 Opublikowano 6 Marca 2011 W załączniku masz schemat. Proponuję grzejniki na piętrze dać na osobnym rozdzielaczu po zaw. 4-D ze względu na zbyt duże obciążenie i wyższą temp. zasilania grzejników. CO z 4-D i PODŁ..pdfPobieranie informacji ... Cytuj
Dzafa700 Opublikowano 6 Marca 2011 Autor #3 Opublikowano 6 Marca 2011 W dniu 6.03.2011 o 18:32, yozik napisał(a): dzięki za schemacik jutro działam :), mam tylko pytanko czy ten zbiornik wyrównawczy ma być nad grzejnikami na pietrze czy wystarczy pod sufitem w kotłowni na parterze ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi