marekd Opublikowano 14 Stycznia 2011 #1 Opublikowano 14 Stycznia 2011 Tworze ,tworze nie chce wposcic do domu "fachowca "kase zwine i zostawi mnie ze swoim dzielem jak bedzi dalal to dobrze fachowiec a ja nieto tez bede plakal jak niektorzy na tym forum. Prosze o ocene :huh: Cytuj
marekd Opublikowano 14 Stycznia 2011 Autor #2 Opublikowano 14 Stycznia 2011 Hallo ktos sie wypowie Cytuj
sambor Opublikowano 14 Stycznia 2011 #3 Opublikowano 14 Stycznia 2011 Witam Prawie identyczny schemat podawałem już na forum, była propozycja instalacji podana przez firmę WOLF - na dwóch kotłach pracujących naprzemiennie. Układ może dodatkowo podgrzewać CO przez solary - okresie przejściowym lub w słonecznej zimie można sporo paliwa zaoszczędzić. Pozdrawiam schemat_zbiornik_podwojny.pdf Cytuj
marekd Opublikowano 14 Stycznia 2011 Autor #4 Opublikowano 14 Stycznia 2011 Dzieki za podpowiedz , tak myslalem i sobie wymyslilem a tu sie okazuje ze jest takie rozwiazanie gotowe ale to mnie podbudowalo ze tez cos umialem stworzyc , dziekuje Ogladajcie i opiniujcie :huh: Cytuj
yozik Opublikowano 15 Stycznia 2011 #5 Opublikowano 15 Stycznia 2011 Termostat pompy cyrkulacyjnej CWU na powrocie cyrkulacji CWU- żeby wiedział że obrócił obieg. Potrzebny zawór zwrotny na nitce między pompą cyrk. a zaworem miesz. CWU w kierunku zaworu miesz. natomiast nie potrzebny na wyjściu CWU z bufora na zawór miesz. Wężownica schładzająca na wyjściu z pieca na bufor a nie przez osobny obieg przez który pompa obiegu kotłowego będzie podbierać wodę zamiast z pieca. Wyjście zaworu mieszającego CO daj przed filtrem pompy CO( masz za filtrem ale to chyba niedopatrzenie przy rysowaniu). Naczynie wzbiorcze CO ( chyba w tym układzie nie ma to zanaczenia ale...) dałbym przy buforze. I na koniec - jaki to kocioł? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi