tiger46 Opublikowano 1 Listopada 2010 #1 Opublikowano 1 Listopada 2010 Witam wszystkich i pozdrawiam.Jest to mój pierwszy post na forum więc proszę o wyrozumiałośc.Kolega który będzie podłanczał piec w moim domu proponuje podłączenie pieca w sposób jaki udało mi się narysowac(mniej więcej).Proszę o przeanalizowanie tego podłączenia oraz wskazanie błędów.Pozdrawiam schemat_co.bmp Cytuj
Kadafi Opublikowano 1 Listopada 2010 #2 Opublikowano 1 Listopada 2010 Wsadziłbym jeszcze zawory z pół śrubunkiem aby można było w razie awarii (odpukać) zawód 4D zdemontować nie demolując instalacji. Cytuj
Mecenas Opublikowano 1 Listopada 2010 #3 Opublikowano 1 Listopada 2010 Błędnie podłączone naczynie wzbiorcze. Tworzy się "lewar" wodny. Cytuj
thepablo Opublikowano 1 Listopada 2010 #4 Opublikowano 1 Listopada 2010 A czy mógłbyś wytłumaczyć o co chodzi z tym lewarem. Czytając forum byłem przekonany, że naczynie powinno być wpięte w wyjście od pieca. PP Cytuj
grzeg Opublikowano 1 Listopada 2010 #5 Opublikowano 1 Listopada 2010 witaj.nie wiem co to jest ten lewar ale jeśli montujesz naczynie na jednej rurze to musi być ona wpięta od dołu naczynia.w twoim przypadku owszem w razie wzrostu ciśnienia wyrzuci wodę do naczynia ale jak z powrotem wróci do układu?dołóż drugą rurę(opadową) albo zrób jak pisałem na początku. Cytuj
tiger46 Opublikowano 4 Listopada 2010 Autor #7 Opublikowano 4 Listopada 2010 Witam i dziękuję za odpowiedzi.Mam jeszcze pytanie czy na odcinku od kotła do mieszacza podłogówki powinna być pompa,mieszacz posiada swoją pompę ale w sumie ona jest tylko do mieszania obiegu podłogówki.Czy ta pompa pociągnie ciepło z kotła? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi