Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum o ogrzewaniu

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Podłączenie Kotła Defro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich i pozdrawiam.Jest to mój pierwszy post na forum więc proszę o wyrozumiałośc.Kolega który będzie podłanczał piec w moim domu proponuje podłączenie pieca w sposób jaki udało mi się narysowac(mniej więcej).Proszę o przeanalizowanie tego podłączenia oraz wskazanie błędów.Pozdrawiam schemat_co.bmp

Opublikowano

Wsadziłbym jeszcze zawory z pół śrubunkiem aby można było w razie awarii (odpukać) zawód 4D zdemontować nie demolując instalacji.

Opublikowano

Błędnie podłączone naczynie wzbiorcze. Tworzy się "lewar" wodny.

Opublikowano

A czy mógłbyś wytłumaczyć o co chodzi z tym lewarem. Czytając forum byłem przekonany, że naczynie powinno być wpięte w wyjście od pieca.

PP

Opublikowano

witaj.nie wiem co to jest ten lewar ale jeśli montujesz naczynie na jednej rurze to musi być ona wpięta od dołu naczynia.w twoim przypadku owszem w razie wzrostu ciśnienia wyrzuci wodę do naczynia ale jak z powrotem wróci do układu?dołóż drugą rurę(opadową) albo zrób jak pisałem na początku.

Opublikowano
  • Autor

Witam i dziękuję za odpowiedzi.Mam jeszcze pytanie czy na odcinku od kotła do mieszacza podłogówki powinna być pompa,mieszacz posiada swoją pompę ale w sumie ona jest tylko do mieszania obiegu podłogówki.Czy ta pompa pociągnie ciepło z kotła?