maxima26 Opublikowano 21 Października 2010 #1 Opublikowano 21 Października 2010 Witam poniżej jest schemat, mianowicie mam zamiar podłączyć dwie dodatkowe pompy niezależnie od pieca bo są 3 zasilania jedno 2" które jest podpięta cała instalacja a 2 po 1" do których chciałbym podłączyć jedną na CW dlatego bo mógłbym ze sterownika ustawić daną temperaturę. A drugą na podłogówkę przy braku pompy mam niedogrzane dwa pomieszczenia . Zmiany zaznaczone są na zielono.Zawór różnicowy do wywalenia nie pracuje odpowiednio woda czasami krązy tylko na by-pasie mam zamiar zstąpić tylko zaworem kulowym przy braku prądu puszczałbym wodę na bojler grawitacją .Pytanie jest takie, czy ten schemat ma prawo działać?, co trzeba poprawić?. Wszystkie rury są poprowadzone rurami stalowymi 1" do rozdzielaczy, od rozdzielaczy alupex fi16 Podłogówka 4 obwody grzejniki 3 obwody piec elektromet 15KW dom nieocieplony. Cytuj
AdamGuitar Opublikowano 22 Października 2010 #2 Opublikowano 22 Października 2010 Tak powinno działać. na wszelki wypadek wymazałem stare połączenia Cytuj
kotłowy Opublikowano 22 Października 2010 #3 Opublikowano 22 Października 2010 Witam Mam pytanie :co chcesz regulować zaworem 3 drogowym (3D). Cytuj
maxima26 Opublikowano 22 Października 2010 Autor #4 Opublikowano 22 Października 2010 Chodzi mi jedynie o zlikwidowanie zimnego powrotu do pieca, Teraz mam taką możliwość . Ok guitar dzięki upewniałem sie tylko czy bedzie ok , i obedzie się bez żadnych dodatkowych zaworów zwrotnych. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi