szewcuu Opublikowano 12 Października 2010 #1 Opublikowano 12 Października 2010 Witam. Mam w domku rozprowadzone 3 obwody podłogówki, jeden ok 6 m2, drugi 4 m2 no i trzeci ok 15 m2. Chcę zakupić taki rozdzielacz 3 obwodowy: rozdzielacz do ogrzewania podłogowego z przepływomierzami i wkładkami termostatycznymi cena (165 zł) + do tego zestaw odpowietrzająco-spustowy w cenie 24zł - 2szt. + jeszcze dwa termometry przylgowe - na belce zasilającej i powrotnej w cenie ok 12 zł sztuka. Nie chcę nikomu robić reklamy więc nie podaje linku aukcji no i oczywiście nie ukrywam że fundusze skromne:) Pompę już posiadam, jednak chciałbym kupić jakiś zawór termostatyczny mieszający i czy taki będzie dobry?? + do tego głowica: Czy może polecacie inne rozwiązanie?? Chcę to podłączyć w następujący sposób na zasilanie zawór mieszający z głowicą -( kapilara na belkę zasilającą ) -> pompa -> rozdzielacz (belka zasilająca) -> następnie z belki powrotnej -> trójnik do zaworu termostatycznego mieszającego i do pieca. czy takie rozwiązanie będzie poprawne , czy trzeba założyć zawór zwrotny i w którym miejscu ?? pozdrawiam! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi