Leszek Opublikowano 23 Marca 2008 #1 Opublikowano 23 Marca 2008 Witam wszytskich prosze o pomoc, od kilku miesięcy korzystam z pieca Viadrus Ling Combi, zastosowałem się do zaleceń producenta: stoi na niepalnym podłożu (płytki), w trakcie pracy podajnika wydaje on odgłos pralki automatycznej, co jest słyszalne na 2 piętrze budynku. Serwisant wymienił przekładnię, bezskutecznie. Piec został ustawiony ponadto na gumowych podkładkach, co zmniejszyło odgłosy, ale mimo wszytsko są one dokuczliwe i słyszalne. Co więcej, wraz z ubywaniem ekogroszku w zasobniku, w trakcie pracy podajnika, odczuć można drgania ścianek tego zasobnika. Na pokrywę zasobnika położyłem arkusz gumy 2 cm grubości, aby wytłumić drgania pokrywy. Czy ta praca pieca jest normalna?Czy i Wy macie takie lub podobne problemy? Dziękuję za odpowiedź Cytuj
kredzioslawa Opublikowano 17 Października 2010 #2 Opublikowano 17 Października 2010 Witam mam identyczny problem bardzo proszę o pomoc, w domu spać nie można tak buczy ten podajnik :) Cytuj
adamasz Opublikowano 17 Października 2010 #3 Opublikowano 17 Października 2010 A może spróbować wytłumić połączenie kotła z podajnikiem - powinny być podkładki miękkie po obu stronach ścianki ! To samo pod zasobnik paliwa, ew. pasta tłumiąca od środka zasobnika paliwa gdy rezonuje.... Z fotografii wygląda, że silnik ma oś równoległą do ślimaka podającego - czyżby przekładnia zębata wielostopniowa i silnik wolnoobrotowy??? PozdrA. Cytuj
krzysiekg Opublikowano 17 Października 2010 #4 Opublikowano 17 Października 2010 Cześć Podaj typ silnika który napędza podajnik oraz producenta. Pozdrawiam Krzysiek Cytuj
kredzioslawa Opublikowano 19 Października 2010 #5 Opublikowano 19 Października 2010 Podaje link do pieca jaki posiadam http://www.stefaniak.pl/produkty/skamr.html u mnie przekładnia nie była wymieniana dzwoniłam do producenta i zasugerował, że w ramach gwarancji ją wymienia mam nadzieje, że u mnie rozwiąże to problem. Dodam że piec ma 19 kw. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi