Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki kocioł zasypowy wybrać jest ich mnóstwo co polecanie. Moc obliczona wg projektu od 15-18kW.

Od razu zastrzegam tylko zasypowe żadne inne automatyki. Takie restrykcje klienta.

pozdrawiam

Opublikowano

Ostatnio zaglądają tu tzw.' tajemniczy' inwestorzy - wybrać kocioł, wycenić instalkę, ile i za ile, zdecydować za niezdecydowanego. A jak ktoś się wychyli i coś doradzi, to posądza się go o kryptoreklamę...

Apel dla PT Nowoprzybyłych, aktualny również do polityków: więcej konkretów, a mniej ogólnikowego dobro-chciejstwa !

Adam

Opublikowano

Konkrety proszę bardzo

Piec dolnego spalania . Paliwo podstawowe węgiel kamienny moc była podana. Cena do 4500 PLN.

Czy to już wystarczy??

Opublikowano
Jaki kocioł zasypowy wybrać jest ich mnóstwo co polecanie. Moc obliczona wg projektu od 15-18kW.

Od razu zastrzegam tylko zasypowe żadne inne automatyki. Takie restrykcje klienta.

pozdrawiam

KWKD 15, lub Hef 18 - rzut monetą.

Opublikowano

Witam. mało się wychylam, mam podobny metraż, kotła również szukam, bo mam staruszka, którego będę musiał wymienić, głównie czytam forum i narazie gdyby mój kocioł z 89r. raczył się rozsypać to wybrałbym zębca kwkd 22 wygląda solidnie, nie jest przekombinowany i raczej solidny, a moc ... raczej 22 a nie 15 dlatego że jeszcze mam bufor do grzania wody a obecny kocioł to dolniak o mocy 24 kw z firmy tezam i wcale nie jest ok. Często rozpalam go w zimie od góry dlatego chcę dolniaka, ponieważ palę non stop, a w lacie wystarczy mniej niż pół godziny i mam wrzątek, a jak wygaśnie to woda na 2 dni :lol:

Opublikowano
obecny kocioł to dolniak o mocy 24 kw z firmy tezam i wcale nie jest ok. Często rozpalam go w zimie od góry dlatego chcę dolniaka, ponieważ palę non stop, a w lecie wystarczy mniej niż pół godziny i mam wrzątek, a jak wygaśnie to woda na 2 dni :lol:

Przepraszam, ale wczoraj byłem po piwku i coś przekombinowałem, miało wyjść, że kocioł jest jak najbardziej ok. Jeszcze raz przepraszam za wprowadzanie w błąd. Miłego dnia.