lukaszol1985 Opublikowano 23 Marca 2010 Autor #26 Opublikowano 23 Marca 2010 hmm grzybkowych nie przetestowałem, co do kulowych jestem sceptycznie do nich nastawiony, mieszkam na razie z rodzicami i tu przy każdym grzejniku są zawory kulowe i niestety w kurza mnie regulacja tych zaworów, nie idzie ich wyregulować, więc albo w pokoju mam zimno bo zakręcam całkowicie albo gorąco, a że ja nie lubię przegrzanego mieszkania to w pokoju mam zimno. tak myślałem czy do takiej kuchni nie da rady zamontować wentylatora ze sterownikiem? albo przynajmniej miarownika ciągu? Cytuj
lukaszol1985 Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Autor #27 Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Witam. Ze względów ekonomicznych padło na coś takiego, moc 6,5kw cena 1210zł. Piec będzie stał na w kuchni a bezpośrednio nad nim na strychu będzie bojler i naczynie wzbiorcze, będzie też odbicie w bok przy piecu na grzejniki z zaworem czterodrożnym i pompką na razie rury zostaną doprowadzone do łazienki i zakończone zaworami a przed zima zostaną podłączone grzejniki. Cytuj
Seba900 Opublikowano 9 Maja 2010 #28 Opublikowano 9 Maja 2010 Co do zaworów termostatycznych to nie widzę problemów przy miarkowniku tylko zostaw przynajmniej w łazience grzejnik bez termostatu i powinno być ok.No i oczywiscie bojler na grawitacji warto dać najlepiej dwupłaszczowy zamiast takiego z wężownicą (do której już trzeba dodatkowej pompy) Cytuj
rademene80 Opublikowano 15 Marca 2012 #29 Opublikowano 15 Marca 2012 witam. wracająć do tematu moze panowie doradzicie czy taka kuchenka zda egzamin dogrzewania kuchni łazienki i przedpokoju tj.okolo 30m2 i jaka ogolnie jest cena zrobienia takiej instalacji tzn tak orjetacyjnie?? http://kotly.com.pl/produkt-Kuchnia-w%C4%99glowa-Dominika---9,5kW-2104.html?l=pl Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi