globi Opublikowano 28 Lutego 2010 #1 Opublikowano 28 Lutego 2010 witajcie potrzebuje pomocy jaki kocioł wybrac Defro Duo 25kw czy Ogniwo Eko 24kw??? Który wybrac i dlaczego pozdrawiam :angry: Cytuj
Neo Opublikowano 1 Marca 2010 #2 Opublikowano 1 Marca 2010 Dwa różne kotły więc napisz co jest dla Ciebie ważne, jakie masz oczekiwania w stosunku do kotła. Cytuj
globi Opublikowano 1 Marca 2010 Autor #3 Opublikowano 1 Marca 2010 no chciałbym jak najmniej do niego chodzic i palic mixem ekogroszkiem z owsem Cytuj
chrobry Opublikowano 1 Marca 2010 #4 Opublikowano 1 Marca 2010 Ja biore ogniwo (model 15kw) zobaczymy czy to był dobry wybór. Skusiła mnie możliwość palenia słabszymi gatunkami paliw (miał), oraz sterownik (teoretycznie bezobsługowy) z interfejsem ethernet no i dość przystępna cena. Mam nadzieje, że nie ęde żałował. Cytuj
MiastoTG Opublikowano 1 Marca 2010 #5 Opublikowano 1 Marca 2010 Witam. Ja jako instalator prawdopodobnie wybrał bym Defro albo Hefa ale to już moja sugestia poza tematem. Z moich doświadczeń Ogniwo jest kotłem bardziej wytrzymalszym ale co do stałopalności nie ma się co równać z konkurentami. Pozdrawiam. Cytuj
globi Opublikowano 4 Marca 2010 Autor #6 Opublikowano 4 Marca 2010 dziekuje ale może szerzej bys sie wypowiedział na temat atutów i wad tych piecyków pozdrawiam Cytuj
globi Opublikowano 9 Marca 2010 Autor #7 Opublikowano 9 Marca 2010 forumowicze prosze was o pomoc napiszcie jeszcze co o wdach i zaletach Cytuj
Neo Opublikowano 9 Marca 2010 #8 Opublikowano 9 Marca 2010 Ogniwo ma sprawdzone rozwiązanie (brucer), z miałem nie powinno być problemu. Jeżeli paliwem ma być mieszanka miału z eko-groszkiem wtedy Defor Duo odpada. Cytuj
vernal Opublikowano 9 Marca 2010 #9 Opublikowano 9 Marca 2010 Ja bym wziął to, co ma ethernet. Z Egiptu bym sobie sterował czasem podawania. Cytuj
Neo Opublikowano 10 Marca 2010 #10 Opublikowano 10 Marca 2010 Czyli Ogniwo ;-) eCoal 2.1 można rozbudować o ten moduł ;-) Cytuj
globi Opublikowano 12 Marca 2010 Autor #11 Opublikowano 12 Marca 2010 czy ktos mi wkońcu dopowie który kociołek kupic tylko tak konkretnie Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi