bosman26 Opublikowano 26 Lutego 2010 #1 Opublikowano 26 Lutego 2010 Witam moze ktos ocenic moj schemat co z cuw zastanawiam sie nad zaworem róznicowym kocioł stalmark wiec jesli niema pradu to nic nie idzie :angry: poprawki wskazówki mile widziane Cytuj
grzeg Opublikowano 26 Lutego 2010 #2 Opublikowano 26 Lutego 2010 1.pompa c.o. za zaworem 4d. 2.powrót z grzejników przez zawór 4d. 3.zasilanie cwu osobno przed zaworem 4d. Cytuj
bosman26 Opublikowano 26 Lutego 2010 Autor #3 Opublikowano 26 Lutego 2010 Poprawione chyba tak jesli dobrze zrozumiałem moze jakies sugestie dotyczace pompy na cwu mozna ja tez dac na powrót Cytuj
grzeg Opublikowano 26 Lutego 2010 #4 Opublikowano 26 Lutego 2010 zawór 4d. żle podłączony.w google jest pełno schematów jak to zrobić.poszukaj!pompa c.o za zaworem 4d ale na zasilaniu.pompa cwu tez na zasilaniu plus zawór zwrotny najlepiej klapowy.przejrzyj podobne tematy na forum.powodzenia... Cytuj
bosman26 Opublikowano 26 Lutego 2010 Autor #5 Opublikowano 26 Lutego 2010 wiem zle podłączyłem ale pompa na powrocie musi byc bo niemam wysokosci w piwnicy odpowiedniej zeby zamontowac zawór róznicowy dwa zawory i pompe w pionie a moze z 3 droznym lepiej mam na grzejnikach zawory z głowica termostatyczna niewiem tylko czy zawór 3D przed czy za pompą Cytuj
neokowal1 Opublikowano 26 Lutego 2010 #6 Opublikowano 26 Lutego 2010 Jeżeli na grzejnikach masz zawory termostatyczne to ten pierwszy schemat będzie dobry. Na grzejnikach będziesz miał taką temp.jak na kotle, a na powrocie będzie podmieszanie poprzez zawór 3d. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi