jazer Opublikowano 11 Lutego 2010 #1 Opublikowano 11 Lutego 2010 Witam Proszę o opinie na temat mojego schematu, czy instalacja zadziała prawidłowo? Czy potrzebne są jeszcze jakies dodatkowe elementy np. zawory? Cytuj
AdamGuitar Opublikowano 11 Lutego 2010 #2 Opublikowano 11 Lutego 2010 Można dołożyć termostatyczne przy grzejnikach. Cytuj
jazer Opublikowano 11 Lutego 2010 Autor #3 Opublikowano 11 Lutego 2010 grzejniki mają być żeliwne więc czy zwykłe zawory grzejnikowe nie wystarczą? czy termostatyczne będą lepsze? Cytuj
ZBYNIQ Opublikowano 11 Lutego 2010 #5 Opublikowano 11 Lutego 2010 Witam Proszę o opinie na temat mojego schematu, czy instalacja zadziała prawidłowo? Czy potrzebne są jeszcze jakies dodatkowe elementy np. zawory? chyba tego zaworu za obejsciem pompy nie powinno byc [na zasilaniu] Cytuj
grzeg Opublikowano 11 Lutego 2010 #6 Opublikowano 11 Lutego 2010 zawór na zasilaniu nie przeszkadza,na lato odetnie nim wszystkie grzejniki i będzie grzał tylko bojler.naczynie jest wpięte wcześniej wiec układ i tak będzie bezpieczny Cytuj
lidia25 Opublikowano 11 Lutego 2010 #7 Opublikowano 11 Lutego 2010 Witam Proszę o opinie na temat mojego schematu, czy instalacja zadziała prawidłowo? Czy potrzebne są jeszcze jakies dodatkowe elementy np. zawory? przed zaworem odcinajacym grzejniki wstaw odpowietrznik automat Cytuj
Pawkagolf Opublikowano 21 Lutego 2010 #8 Opublikowano 21 Lutego 2010 bede robil podobna instalacje u siebie powiedzmy z osobnymi trzema pionami , czy trzeba na kazdym pionie zakladac odpowietrznik ? , nie wystarcza te na koncach grzejnika. beda panete stalowe. wysokosc pionow okolo 4 metry, kociol weglawy, uklad bedzie otwarty. pozdrawiam Cytuj
grzeg Opublikowano 21 Lutego 2010 #9 Opublikowano 21 Lutego 2010 wystarczą te przy grzejnikach.. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi