Kurak79 Opublikowano Środa o 11:52 #1 Opublikowano Środa o 11:52 Witam mam pytanie na CWU temperatura zadana 50c a jest 54c czy to normalne? na Kotle 60c Cytuj
Gonzo19 Opublikowano wczoraj o 05:59 #2 Opublikowano wczoraj o 05:59 A w czym Ci to przeszkadza? Czy jak jedziesz samochodem bez hamulców z punku A do punktu B to zatrzymasz się dokładnie w punkcie B czy samochód pojedzie dalej, nawet jak wyłączysz silnik? Cytuj
carinus Opublikowano wczoraj o 07:09 #3 Opublikowano wczoraj o 07:09 Bezwładność układu. Zmniejsz zadaną o 4* i będzie idealnie. Tylko nie wiem w czym to przeszkadza. Cytuj
Gonzo19 Opublikowano wczoraj o 08:01 #4 Opublikowano wczoraj o 08:01 50 minut temu, carinus napisał(a): Zmniejsz zadaną o 4* i będzie idealnie. nie będzie, dalej będzie przebijało o kilka stopni od zadanej 🙂 1 Cytuj
carinus Opublikowano wczoraj o 11:52 #5 Opublikowano wczoraj o 11:52 To czego oczekujesz od nas? Że poprawimy Ci automatykę, która ma bezwład jak tankowiec na oceanie? Cytuj
Gonzo19 Opublikowano wczoraj o 11:53 #6 Opublikowano wczoraj o 11:53 Ale ja nie jestem autorem 🙂 i niczego nie oczekuję 😛 Cytuj
carinus Opublikowano wczoraj o 14:13 #7 Opublikowano wczoraj o 14:13 Sorry że odniosłem się do Ciebie, ale dostałeś rykoszetem za dziwne wpisy. Jeżeli komuś przeciąga temperaturę, to niech wprowadzi korektę, albo wymieni sprzęt, jeżeli chce mieć aptekarskie dokładności. Cytuj
Gonzo19 Opublikowano wczoraj o 14:21 #8 Opublikowano wczoraj o 14:21 Spoko, wszystkim przeciąga. Obniżenie zadanej zjawiska nie usunie, dalej będzie przeciągać, tylko od niższej zadanej. A mnie na przykład nie dochodzi do zadanej. Mam ustawione 80°C na kotle a dochodzi tylko do 75 i sie kociol wyłącza. CWU mam ustawione na 58° a przeciąga jeszcze do 62° pomimo tego, ze kociol wygasil sie przy 58 na cwu. I jak tu żyć? Cytuj
Tuptus Opublikowano 9 godzin temu #9 Opublikowano 9 godzin temu U mnie nie przeciąga. Nastawione 63° na CWU i jak sterownik wyłączy pompę to taką temperaturę pokazuje na czujniku i zegarze. Cytuj
Gonzo19 Opublikowano 6 godzin temu #10 Opublikowano 6 godzin temu Też bym tak miał, ale specjalnie mam ustawioną pompę aby jeszcze pracowała kilkanaście minut po wyłączeniu kotła żeby "wyciągnąć" ciepło z kotła i je wykorzystać. Cytuj
Tuptus Opublikowano 6 godzin temu #11 Opublikowano 6 godzin temu No ok. To u Ciebie normalne że przeciągnie bo tak ustawiłeś. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi