Freuhenz Opublikowano 2 Lutego #1 Opublikowano 2 Lutego Witam, Mam problem z dopasowaniem jakiegokolwiek termostatu do grzejnika u mnie w pokoju (zdjęcia w załączeniu. Próbowałem już z montażem chyba 6 różnych termostatów o rozmiarze teoretycznie M30x15, niestety za każdym razem miały one za płytkie wejście i brakowało długości termostatu do złapania gwintu grzejnika (tani stalowy z Castoramy). Jakieś pomysły, jaki model termostatu może tam pasować. W załączeniu zdjęcia zdjętego uszkodzonego termostatu, który próbuję zastąpić nowym. Z góry dzięki za pomoc! Cytuj
carinus Opublikowano 2 Lutego #2 Opublikowano 2 Lutego Możliwe że to co masz teraz, nie jest kompatybilne z resztą osprzętu dostępną na rynku i trzeba będzie kupić cały nowy zestaw głowicy z zaworem. Niektórzy się potrafią zabezpieczyć przed możliwością dopasowania czegokolwiek od innego producenta. Cytuj
o6483256 Opublikowano 2 Lutego #3 Opublikowano 2 Lutego To nie jest Danfoss? Jeżeli tak szukaj redukcji Danfosa - 30/1,5 Cytuj
carinus Opublikowano 2 Lutego #4 Opublikowano 2 Lutego (edytowane) Sam rozmiar gwintu traci na znaczeniu, gdy w grę wchodzi dystans w głowicy do iglicy samego zaworu. Jeśli grzejnik z castoramy, to warto poszukać tam głowicy. Zawsze można zwrócić gdyby nie pasowała. Edytowane 2 Lutego przez carinus Cytuj
Freuhenz Opublikowano 3 Lutego Autor #5 Opublikowano 3 Lutego Danfoss niestety już był w rozmiarze M30x15 i nie dociągnął do iglicy :(. W Castoramie niestety nie mają nic, czego by nie było na allegro. Cytuj
tsa78 Opublikowano 3 Lutego #6 Opublikowano 3 Lutego Człowieku żadna casto czy inne markety. Dam Ci prostą rade. Idź normalnie do typowego sklepu hydraulicznego w którym ludzie pracują latami i mają pojęcie a na pewno pomogą a nie szukać takich rozwiązań na intrenecie. A najprościej to kup inną wkładkę i ewentualnie głowice. 1 Cytuj
o6483256 Opublikowano 3 Lutego #7 Opublikowano 3 Lutego 56 minut temu, Freuhenz napisał(a): Danfoss niestety już był w rozmiarze M30x15 i nie dociągnął do iglicy :(. W Castoramie niestety nie mają nic, czego by nie było na allegro. To słabo szukasz. Ustal najpierw co to za zawór, mi się nie chce przekopywać czeluści sieci Cytuj
carinus Opublikowano 3 Lutego #8 Opublikowano 3 Lutego Skoro grzejnik z Castorama to powinni mieć pasujące do nich głowice . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi