Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 minut temu, kreciq21 napisał(a):

99% kotłów dostępnych w Polsce jest na pellet A1. Bo tak najłatwiej i najtaniej skonstruować palnik.

Niestety później człowiek jest uwiązany do pelletów za chore pieniądze.

Tak piszą producenci, żeby w razie czego mogli podważyć gwarancję, a tak naprawdę to Kocioł spali każdy pellet. 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, nightwatch napisał(a):

Aż z ciekawości zajrzałem w instrukcje tego ferrola. Wygląda na prosty. Instrukcja instalacji też. Podoba mi sie że nic nie ma o buforach, ochronach powrotu, mieszaczach pompkach i innych klamotach. Wpinasz w CO i już, producent nie grozi że cofnie Ci gwarancję jak jakiś parametr będzie nie taki jak w książce serwisowej. 

TU pisze o gwarancji pytanie czy doszedłeś do tego miejsca str.37 punkt 1

Edytowane przez forekzaw
Opublikowano

Nie chcę tutaj nikogo namawiać lub zniechęcać do tego bądź innego kotła, ale jednak o Ferroli i związanych z nim problemów (czy to z elektroniką, lub innymi awariami) jest dużo wpisów na różnych grupach użytkowników tych kotłów. Są i pozytywne, ale jednak jest duża ilość negatywnych.

Nie posiadam tego kotła, ale jak przewijają mi się wpisy to nasuwa mi się porównanie do Alfy Romeo. Jedni posiadacze ją kochają, a inni wręcz nienawidzą.

Jeśli już ktoś chce iść w kocioł pelletowy to sugeruję dwojakie wyjście. Albo nabyć kocioł typowo stworzony od podstaw do spalania pelletu, albo taki o którym jest sporo pozytywnych wpisów (istnieje spora grupa wsparcia) i w razie jak co to sami ogarniemy awarie lub serwis jest "za płotem".

Oczywiście jest to tylko moje indywidualne podejście do tematu i nie każdy musi się z tym zgadzać.

Opublikowano
3 minuty temu, Tuptus napisał(a):

Jeśli już ktoś chce iść w kocioł pelletowy to sugeruję dwojakie wyjście. Albo nabyć kocioł typowo stworzony od podstaw do spalania pelletu, albo taki o którym jest sporo pozytywnych wpisów (istnieje spora grupa wsparcia) i w razie jak co to sami ogarniemy awarie lub serwis jest "za płotem".

Oczywiście jest to tylko moje

I tak też chce iść tą drogą.

Stąd podane na wstępie moje typy.

Opublikowano

Sterownik Pello jest bardzo prosty w użytkowaniu. Tak prosty ze Znajoma go ogarnia bez problemu. A swoje lata ma 🙂  Sterowny z aplikacji, Internet itd.