pasiu66 Opublikowano 24 Stycznia 2010 #1 Opublikowano 24 Stycznia 2010 Witam, może to głupie pytanie ale chciałem się dowiedziec czy piec z podajnikiem można rozdzielic tzn odkrecic od pieca zasobnik? Chodzi o to ze mam male drzwi od kotlowni i caly mi nie wejdzie? Z góry dzieki za odp. Pozdrawiam Cytuj
domin75 Opublikowano 24 Stycznia 2010 #2 Opublikowano 24 Stycznia 2010 "Nie ma takiego wagonu, którego nie da się odczepić" :huh: , a tak poważnie to ja też musiałem odkręcić zasobnik od podajnika i podajnik od pieca, trzeba tylko uważać na uszczelnienie przy ponownym przykręcaniu. U mnie nie było problemu. Cytuj
pasiu66 Opublikowano 24 Stycznia 2010 Autor #3 Opublikowano 24 Stycznia 2010 A jaki masz piec? I jaki dom nim ogrzewasz? Cytuj
ognisty80 Opublikowano 24 Stycznia 2010 #4 Opublikowano 24 Stycznia 2010 Witam, może to głupie pytanie ale chciałem się dowiedziec czy piec z podajnikiem można rozdzielic tzn odkrecic od pieca zasobnik? Chodzi o to ze mam male drzwi od kotlowni i caly mi nie wejdzie? Z góry dzieki za odp. Pozdrawiam Oczywiście że można :huh: Tylko pamiętaj -odkręć dmuchawę jak jest nisko (szkoda uszkodzić u mnie jest bardzo nisko) -odkręcasz zasobnik(tu powinna być uszczelka) -odpinasz czujnik z podajnika -wyciągasz żeliwo z retorty -jak nieobrotowa to wklejona na silikon 1300 stopni -jak obrotowa to leży raczej bez dodatkowego uszczelnienia -odkręcasz np.4 śruby luzujesz nóżke podajnika Szczegóły znajdziesz w DTR Dokumentacja Techniczno Rozruchowa ;) Składanie polecam wspak haha nie zapomnij o silikonie złóż tak aby nie było fałszywego powietrza po montażu bo mogą być problemy. Cytuj
pasiu66 Opublikowano 24 Stycznia 2010 Autor #5 Opublikowano 24 Stycznia 2010 Wielkie dzieki za odpowiedzi... Widze ze mila atmosfera panuje na tym forum... :) Jeszcze chcialbym sie dowiedziec cos na temat kotłow z podajnikiem, nie za duzo wiem na ich temat ;) Dopiero na nastepny sezon planuje zmienic piec. Nie bardzo wiem jaki wybrac, najlepiej zeby nie byl za drogi i nie za wysoki poniewaz mam niska kotłownie, dom mam ok. 230 m, nieocieplony, instalacja na grawitacji z lat 80-tych. Nie koniecznie musi byc z podajniekiem, najbardziej zalezy mi zeby obsluga byla gora 2 razy na dobę... Prosze o porade :huh: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi