Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, przymierzam się do zakupu pieca pelletowego, nowe budownictwo, dom ocieplony, powierzchnia grzewcza 130m2, wynik ciepło app: https://cieplo.app/wynik/2eyeg nie wiem, co wybrać zastanawiałem się nad Sekom technik sv300 10kw pytanie czy do tego będzie konieczny bufor?

Ewentualnie Blackstar+ czy rzeczywiście taki świetny? Czy może coś innego? Główna sprawa to jak najbardziej ekonomiczne rozwiązanie pod względem wydajności, spalania i użytkowania.

Opublikowano

Ja bym wybrał sv300 spali też pellet przemysłowy i serwis na miejscu. 

10 kw spokojnie bez bufora. 

Takie jest moje zdanie 

Opublikowano

Zerknij jeszcze sobie na Okofen Easypell, dobry stosunek do jakości.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Polecam kocioł PELLATRON firmy TOMIKO oraz QUAD firmy KIPI małe zgrabne o dużych możliwościach i bezproblemowe w czyszczeniu o czym mało kto myśli.

Edytowane przez forekzaw
Opublikowano

Przy twoim zapotrzebowaniu fajnie by był bufor. Jeśli masz podłogowe lub mieszaną instalację to tym bardziej.  Moc 10kw wystarcza. Co do kotła? Szukaj z prostym sterownikiem. Do tego by sterownik obsługiwał bufor. Kluczem do zadowolenia jest poprawna instalacja .

Opublikowano
W dniu 12.01.2025 o 22:20, Altarysta1 napisał(a):

Cześć, przymierzam się do zakupu pieca pelletowego, nowe budownictwo, dom ocieplony, powierzchnia grzewcza 130m2, wynik ciepło app: https://cieplo.app/wynik/2eyeg nie wiem, co wybrać zastanawiałem się nad Sekom technik sv300 10kw pytanie czy do tego będzie konieczny bufor?

Zapraszam po #sekom #technixpelllux 10kW na sterowniku Timel Skzp05 z obsługą bufora.
Koniecznie być bufor nie musi, ale jak całe podłogowe, to warto.