MattV3 Opublikowano 8 Grudnia #1 Opublikowano 8 Grudnia Witam, Mój problem dotyczy zbyt wysokiej temperatury w trybie nadzoru. Piec Stalmark Eko Vegas 22kW na ekogroszek, sterownik Tech ST-755 zPiD. Zadana temperatura to 60°C ale zawsze jest ona wyższa nawet o 20 stopni. Jakie ustawienia czasu podawania/nadmuchu i przerwy będą najbardziej optymalne aby temperatura tak nie rosła? Cytuj
Krzysztofcwik Opublikowano 8 Grudnia #2 Opublikowano 8 Grudnia Jaka masz temperaturę powrotu do kotla Cytuj
1mps Opublikowano 8 Grudnia #3 Opublikowano 8 Grudnia Najpierw podaj na jakich nastawach pracuje kocioł. PID,dwustan dawki przerwy nadmuch zarówno w pracy jak i w podtrzymaniu cZy nadzorze Cytuj
MattV3 Opublikowano 10 Grudnia Autor #4 Opublikowano 10 Grudnia W dniu 8.12.2024 o 20:15, Krzysztofcwik napisał(a): Jaka masz temperaturę powrotu do kotla Nie mam nigdzie informacji o temperaturze powrotu. W dniu 8.12.2024 o 23:25, 1mps napisał(a): Najpierw podaj na jakich nastawach pracuje kocioł. PID,dwustan dawki przerwy nadmuch zarówno w pracy jak i w podtrzymaniu cZy nadzorze Ustawienia kotła w trybie nadzoru: Czas podawania - 1 sekunda Przerwa podawania - 3 minuty Czas pracy wentylatora - 30 sekund Moc dmuchawy - 38 bieg Czas przerwy wentylatora - 30 minut Temperatura ustawiona na regulatorze dwustanowym - 16 stopni. Cytuj
1mps Opublikowano 10 Grudnia #5 Opublikowano 10 Grudnia A reszta ? W tym tempie napływu informacji nie wiem czy do wiosny się wyrobimy. Dochodzi jeszcze wątek instalacji a to podstawa żeby coś doradzić. Jedna rozmowa więcej jak 100 postów. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi