Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Kocioł Defro Optima HG

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Tuptus,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak pisałem teraz prawie 21 tys brutto 

Opublikowano

Dzisiaj pisałem do Sklepu Fuego że jednak cenę mają inną na stronie i odp że jak coś to sprzedadzą za 18500zl Ok 6 tygodni czas oczekiwania Tylko teraz zauważyłem ze waży 600kg kurde czym to wtargać do kotłowni 😂

Opublikowano

Ooo, czyli moje przemyślenia o tym, że bez dotacji sprzedaż stanie, zaczynają się spełniać.

I mam dylemat. Czy Teklę za 18,5k + przesyłka, Czy Optima HG za 15,5k na gotowo...

Przy targaniu na pewno trzeba będzie go trochę rozebrać. Wyjąć całą ceramikę, zawirowywacze z cięgnem, wentylator, drzwiczki. Może waga o 100kg spadnie.

Też się nad tym zastanawiałem i chyba trzeba by wypożyczyć wciągarkę.

Opublikowano

Dokładnie 18tys To już jest do przemyślenia Tylko kurcze ciekaw jestem jak z jakością ogólnie kotłów Tekla bo totalnie nie znam tej firmy Ale kurczę czytałem instrukcje tej Tekli To przy gwarancji mają strasznie dużo zastrzeżeń i na wstępie piszą że jak popęka szamot to w niczym nie przeszkadza A kurde z tym Defro też kurde zero info zdziwiony jestem ze nikt nic nie pisze Pytanie czy tak mało jest użytkowników Czy tak dobrze się spisuje że nie ma problemów i nikt o nic nie pyta 😂😂😂

Opublikowano

Też czytałem warunki gwarancji Tekli i jest to absurd. Laddomat warunkiem gwarancji, wpisy o instalacji i uruchomieniu od hydraulika z certyfikatami, zgłoszenie o gwarancji max 3 miesiące od kupna, itd. Więc faktycznie jest 2 lata rękojmi i walić tą ich gwarancję.

Defro takich pierdół nie wypisuje...