Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Kupiłem mieszkanie w bloku i jest ono w stanie surowym. Myślę o zrobiemiu podłogówki w łazieńce, korytarzu i kuchni. Proszę o poradę czy warto robić to w mieszkaniu w bloku. Instalacja do grzejników jest wykonana z rurek z tworzywa na zaciski. Do mieszkania wchodzą dwie rury(ok.fi16) i do grzejników rozdzielają sie za pomocą trójników.

Dziękuje za wszelkie informacje.

Opublikowano

Najbardziej istotna informacja : NA KTÓRYM PIĘTRZE ?

Poza tym: nie warto.

Opublikowano

Witam ,chcesz zostawić sobie grzejniki i dołożyć podłogę ,czy tam gdzie będzie podłoga ogrzewana wywalić grzejniki ?

Opublikowano

kuchnia 3m2, korytarz 4m2 łazienka 2m2. Myślałem że wykorzystać rurki które idą do grzejnika w kuchni do podłogowki. W łazience rozgałęzić od rur do grzejnika no i zostal korytarz?

Opublikowano

Jestem za tym aby ogrzewanie podłogowe miało mieszacz , unikniesz wtedy różnych dziwnych sytuacji , możesz też to zrobić za pomocą zaworów RTL przy takich małych pętlach jak dobrze wszystko zrobisz to będzie chodziło.

Opublikowano

Dzięki za pomoc. Zawory RTL oczywiscie o nich też myślałem. Ciekawi mnie tylko czy na tych rurkach(fi 16) i grzejniki i podłoga będzie chodziło bez problemu. Nie chce bez sensu wywalać pieniedzy.

Opublikowano
kuchnia 3m2, korytarz 4m2 łazienka 2m2. Myślałem że wykorzystać rurki które idą do grzejnika w kuchni do podłogowki. W łazience rozgałęzić od rur do grzejnika no i zostal korytarz?

Każda podłogówka jest dobra, w tym przypadku, moim zdaniem, jeśli masz fundusze i zapotrzebowanie na ponad przeciętny komfort cieplny zakładaj w ciemno, sumaryczna powierzchnia bardzo mała ale komfort wyśmienity.... a co do "które piętro" to pomiń, bez znaczenia :) ..... Bogdan