Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Masz jeszcze zawory z ręcznym napędem.

Co mam przez to rozumieć?Czy chodzi o to ,że jak grzeję c.o.to mam zamknąć bojler albo odwrotnie?A po co zawór zwrotny za pompą ,przecież nie wciągnie wody tam gdzie wypuszcza ?

Opublikowano
hmmmm dało to minimalny efekt przedostatni grzejnik greje niemal cały natomiast ostatni prawie wogole , co moze by poowodem tego ze 1 rura prowadzaca do zbiornia wyrownawczeko jest ciepła a 2 obok idaca w tym samym kieunku jest zimna?;/

Jesli częściowo pomogło to najbliższe skryzuj jeszcze mocniej.

Opublikowano

Chyba nie rozwiąże tego problemu z CWU ,teraz mam zakręcone zawory kulowe do bojlera i grzeję grzałką elektryczną.Wystąpił jeszcze jeden problem,muszę dolewać wody do zbiornika wyrównawczego co 2-gi dzień (zbiornik jest pusty i zapowietrza mi 1-wsze kaloryfery).Zbiornik ma 15 litrów,a w całej instalacji jest około 150litrów.Czemu woda tak szybko wyparowuje?Temperatura na piecu między 40-65 stopni.Proszę pomóżcie(na instalatora mnie nie stać.

:angry:

Opublikowano

Chyba zacznę od nowa.Wszystko zdemontuję,spróbuję zrobić na grawitacji.Powiedzcie mi tylko,czy zadziała kiedy wylot(dół kaloryfera) z 1-go kaloryfera jest 40cm wyżej od wlotu do pieca(z tyłu pieca zasilanie)Proszę pomóżcie ? ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Chyba zacznę od nowa.Wszystko zdemontuję,spróbuję zrobić na grawitacji.Powiedzcie mi tylko,czy zadziała kiedy wylot(dół kaloryfera) z 1-go kaloryfera jest 40cm wyżej od wlotu do pieca(z tyłu pieca zasilanie)Proszę pomóżcie ? :mellow:

witam.ten sam problem kiedys wstawiłem na forum i z informacji uzyskanych dowiedziałem sie ze takie rozwiazanie jakie chcesz zastosowac pójdzie na grawitacij czesciowo.a na pompce bez problemu.mam jeden grzejnik tak zamontowany.pozdrawiam