Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć,

Planuję zakupić tytułowy kocioł, mam kilka pytań:

1. Czy można ufać temu, że jest to urządzenie nie wymagające ustawień i dobrze modulujące swoją moc?

2. Czy jakość wykonania jest wysoka i jak to ma się do kotła Ferroli?

3. Czy urządzenie jest "premium"?

4. Czy warto zapłacić obecnie 19kzł?

5. Czy sterownik jest wystarczający?

Edytowane przez Ralph123
Opublikowano (edytowane)

Sam się nad nim zastanawiałem ale  pomimo że jest to  produkt premium trzeba brać pod uwagę że zawsze trzeba coś ustawić. Piece typu Red,Windhager ,RTB Feniks czy osławiana Edilkamin Laguna są bardzo zaawansowane technicznie i nie wymagają jakiejś wielkiej ingerencji w ustawienia  ale muszą być jednak porządnie skonfigurowane\dostosowane do danego budynku(ilość i ile grzejników ,podłogówki,sterowanie jakie tym wszystkim będzie zarządzać ,bufor czy bez,jak cwu itd.) i zamontowane przez porządnego hydraulika(oczywiście z pierwszym odpaleniem i konfiguracją  przez serwis)Ogólnie jak oglądałem REDy to są fajne piece ale do małej kotłowni, bo jak dla mnie maja za mały zasobnik (w standardzię)ale też na plus hydraulikę już wmontowaną w piec(jak dobrze pamiętam)Sterownik jest trochę mniej zaawansowany jak w wyżej wymienionych kotłach ale  ogólnie  mają dobrą opinie i dobrze modulują  .Sam posiadam RTB Feniks i jednak musiałem trochę przy nim posiedzieć ,lecz i tak przy następnym sezonie grzewczym muszę trochę pozmieniać bo i tak wszystko wychodzi  w "praniu". Ogólnie jest mało tematów na temat tych pieców (w porównaniu do polskich konstrukcji) więc musi to o czymś  świadczyć że ludzie nie mają z nimi większych problemów.A co do ceny,niestety tyle kosztują dobre piece (niektóre o wiele więcej)ale osobiście wolałbym dopłacić te 2,3 tysiące i mieć produkt naprawdę premium i bezproblemowy niż męczyć się z konstrukcjami które są przerobionymi ekogroszkowcami z dodanym palnikiem 

Edytowane przez wonski
  • Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)
W dniu 27.12.2023 o 22:07, Puławiak napisał(a):

za 19 tyś to jakoś strasznie drogo jak bedziesz zaintresowany poważnie to pisz na priva

A te ferolli premium albo pro ?

Edytowane przez Ryszard
Proszę nie cytować ostatniego postu
  • 2 tygodnie później...