Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Do szkoly przysedl nowy kociol z tym poje.... plumom.Doradzi ktos jak tam uruchomiac fuzzy,czy w ogole ma to senzu,bo jesli ten fuzzy skopany jak wszystko w tym sterowniku,potym to wyzrucze w smieci i kupie timela.Sa jakies kody jescze,bo 0000 nie pozwala wlaczenie pida,czy nie wiem w jakim tom poszalenym menu tego szukac.Kociol za 36000 Zl i takie go... na nim.O dostepu czysczenia nie mowiac,jescze w trybie on off.

Opublikowano

@bercus tyle tu jestes wiec wiesz jak to wyglada. Sa watki o sterowaniu Pluma.

Na poczatek przeczytaj instrukcje a potem zadaj konkretne pytanie…

Opublikowano

9999

0000

5096

4096 

• Przydało się 1
Opublikowano

Dzieki.Wyprobujem.

Opublikowano
8 godzin temu, bercus napisał(a):

Do szkoly przysedl nowy kociol z tym poje.... plumom.

Nie no co Ty ,

Mówisz tak jak ja kiedy mi kupili smartfona ☺️

A co to za kocioł ? 

Opublikowano (edytowane)

Jestem rozpiesczony z timela.Plum-guziki,kolko i czcionkowe menu,tež troche pomotane nie intuitywne.Odkryjesz CO i tam stoi JEST KRZYWA,to jestesz zmuszony w inne menu wejsc i tam dopiero cos poustawiasz,po co?.Fuzzy w sterowniku jest,ale ukryty,zahaslowany.Mam nadzieje,že wlamie sie,w kotlu osada duža i hasla tu otrzymalem.Czeska instrukcja obslugi zawiera duže nic(fuzzy logic sterownik posiada,ale nie zajmujeme sie tym tutaj).Jest tam przynajmniej jakis skielet menu i podmenu ale nie jest kompletny.Ustawienia CO i mieszaca pol biedy,nawet tež nie sa w instrukcji.

Ale oproci temu viadrusu kosmos.Automat z 4D,nawet kotlowa,co pompka,glowice nainstalowali.

Edytowane przez bercus
Opublikowano

Dziekuje bardzo.Uruchomilem bez problemu,jescze trzeba wysterowac.

Opublikowano

Jescze prosze o haslo do odblokowania ecoster touch,bo stale obniža temp.CO o 10° na podstawe termostatu.Jest umiejscony w pomieszeniu direktora,malutki kumbal i nawet na wszystkich grzejnikach sa glowice.Jakiejkolwiek ustawienie  w sterowniku kotla nie ma wplywu na to obnižanie.W menu kotla daje sie wplyw term.wylaczyc,w menu CO1 tylko wybor typu termostatu,off brakuje.Mimo tego stale automatycznie sam wybiera krzywa grzewcza nie odpowiedna.Po co jest ustawienie zahaslowane?Teraz ustawilem temp.pomieszenia žadana na max,to idzie na okolo termostatu,ale co z ta krzywa z brakiem hasla,nie wiem.