mirdek Opublikowano 23 Grudnia 2009 #1 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Pan który to robił przyznał sie do błędu ze w tym układzie pomp jedna będzie podbierać drugiej wodę i będzie mieszać i tez nie zamknie zaworu różnicowego i tu do was pytanie jak to zrobić żeby było ok, czyli żeby w trybie równoległym pompy pracowały tak jak należy ( w teraz tak nie jest nie można nagrzać ani wody ani grzejników czy tak jak zrobiłem na zdjęciu ? Cytuj
mirdek Opublikowano 24 Grudnia 2009 Autor #2 Opublikowano 24 Grudnia 2009 moze tak? tylko czy zawór różnicowy będzie działał Cytuj
Gruby Opublikowano 24 Grudnia 2009 #3 Opublikowano 24 Grudnia 2009 przy zamkniętym zaworze kulowym na pewno nie. Cytuj
mirdek Opublikowano 27 Grudnia 2009 Autor #4 Opublikowano 27 Grudnia 2009 tyle to i ja wiem kolego , ale chodzi mi czy będzie działał przy otwartym zaworze Cytuj
rafales Opublikowano 29 Grudnia 2009 #5 Opublikowano 29 Grudnia 2009 Najważniejszy browar, to podstawa. Zdecydowanie to 3 podejście, ale czy nie warto zapytać kogoś, kto miałby to przerobic? A nie ma prawdziwych fachowców? Cytuj
AdamGuitar Opublikowano 29 Grudnia 2009 #6 Opublikowano 29 Grudnia 2009 zależy jak jest zrobiony powrót do kotła. Potrzebny jest schemat kocioł ,powrót, zasilanie Cytuj
mirdek Opublikowano 30 Grudnia 2009 Autor #7 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Najważniejszy browar, to podstawa. Zdecydowanie to 3 podejście, ale czy nie warto zapytać kogoś, kto miałby to przerobic? A nie ma prawdziwych fachowców? Pan który to robił i który będzie to przerabiał ma już swoja koncepcje i wygląda mniej więcej tak jak na fotce. browiec tak bez tego ani rusz :D Cytuj
mirdek Opublikowano 5 Stycznia 2010 Autor #8 Opublikowano 5 Stycznia 2010 jak będzie działała instalacje w lecie (tylko cwu) bez tego zaworu kulowego woda przecież będzie grawitacyjne szla na grzejniki tak czy nie ? Cytuj
bandro Opublikowano 5 Stycznia 2010 #9 Opublikowano 5 Stycznia 2010 witan. w momęcie ładowania zaspb cwu pompa zamknie zaw róznic. i dopiero potem jak się wyłączy pom.ład cwu to może grwitacja ruszyć, jeśli układ grawitacyjny jest dobrze zrobiony.przy 1" rurach jak widze na zdj. możę nie ruszyć Cytuj
roberthond Opublikowano 5 Stycznia 2010 #10 Opublikowano 5 Stycznia 2010 kolego bzdury opowiadasz pompa da zasobnika w jaki sposób ma zamknąć zawór różnicowy jak indywidualnie ładuje na zasobnik przed zaworem osobną pętlą :) Cytuj
mirdek Opublikowano 5 Stycznia 2010 Autor #11 Opublikowano 5 Stycznia 2010 tez mi tak sie wydaje a poza tym pompa cwu jest dosc daleko od zaworu roznicowego Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi