varrkoo Opublikowano 1 Sierpnia 2023 #1 Opublikowano 1 Sierpnia 2023 Witam. Od kilku dni mam problem z bojlerem, nie znam sie na tym w ogóle dlatego chcialbym zapytac czy jestem w stanie to sam naprawic czy dzwonic po specjaliste? nie wiem co pod tą sruba sie znajduje bo pewnie wyciek jest pod nią nie nie z samej sruby? Zbiera sie dosc duzo rdzy i kapie coraz bardziej, bojler jest poziomy i kapie coraz bardziej Cytuj
MikiQ Opublikowano 1 Sierpnia 2023 #2 Opublikowano 1 Sierpnia 2023 Spuść wodę z bojlera. Odkręć tą nakrętkę i wkręć w to miejsce korek. Cytuj
sambor Opublikowano 1 Sierpnia 2023 #3 Opublikowano 1 Sierpnia 2023 Nie wiem czy to nie jest plastikowa zaślepka. Cytuj
Przemyslaw85 Opublikowano 1 Sierpnia 2023 #4 Opublikowano 1 Sierpnia 2023 Ta zaślepka to miejsce na grzałkę. Ma rdzawe naloty, moim zdaniem jest metalowa. Jak już będziesz miał spuszczoną wodę sprawdź stan anody magnezowej. Przy okazji wypłucz cały zbiornik z osadu kamienia będącego na dnie (kran spustowy rozkręcony i przez tą zaślepkę lejesz wodę wężem ogrodowym). W znacznym stopniu kamień osad na dnie zostanie wypłukany. Cytuj
emigrant Opublikowano 1 Sierpnia 2023 #5 Opublikowano 1 Sierpnia 2023 Z tego co widać to nie cieknie z gwintu tylko zaślepka gdzieś po środku przegniła i się sączy. Palcem tam nie dotykaj, bo pewnie grubość denka tej zaślepki to żyletka. Wymienić na nową trzeba. Najlepiej ten bojler zezłomować. W środku pewnie totalny gnój. Wylewa się jakiś szlam zmieszany z rdzą. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi