Jaro966 Opublikowano 19 Sierpnia 2013 #26 Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Promienniki podczerwieni stosuje się do kościołów, hal, zakładów produkcyjnych. Do mieszkań się nie stosuje.
Tetyda Opublikowano 19 Stycznia 2017 #27 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Ja używam promiennika podczerwieni (1500 W) do ogrzewania mieszkania, mam za małe kaloryfery by ogrzać salon z kuchnią, a ponadto mieszkam na ostatnim piętrze nieocieplonego bloku. Nie chciało mi się bawić w montowanie nowych kaloryferów, więc spróbowałam promiennik. Jestem zadowolona, ponieważ do prądu nie dopłacam zbyt dużo, a promiennik nagrzewa nie powietrze, lecz elementy otoczenia. W sumie grzeje nim jakieś 3 do 4 godzin dziennie w zimy poniżej 0 stopni.
Jack90 Opublikowano 21 Lipca 2017 #28 Opublikowano 21 Lipca 2017 Promienniki podczerwieni stosuje się do kościołów, hal, zakładów produkcyjnych. Do mieszkań się nie stosuje. Skoro stosuje się do dużych pomieszczeń to czemu nie do mieszkań? Nie uważam, by takie promienniki były gorsze niż grzejniki. Ważne że działają.
Jureq Opublikowano 21 Września 2017 #29 Opublikowano 21 Września 2017 Promienniki podczerwieni najnowszej generacji (robione w Polsce) stosować można z powodzeniem do mieszkań, hoteli i biur. Zaletą jest to że można je zbudować w sposób niewidoczny np. obrazie lub obudowie po płaskim TV czy też za lustrem - wadą może być cena i długi czas oczekiwania na realizację
sambor Opublikowano 23 Września 2017 #30 Opublikowano 23 Września 2017 Oraz wskazania licznika zużytej energii, tego nie przeskoczysz.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.