Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jak wszystko się zgadza, to po co 60V ma być na starcie ? 🙂 

Edytowane przez wacio1967
Opublikowano

Nie ma być 60V tylko akurat fronius tak ma, ale w tym przypadku chodziło mi o magazyn energii. Mi wystarczy tak naprawde 150V.

Opublikowano

Jak myślisz o magazynie, to znowu Cię odeślę do FoxESS. Mają taki magazyn, który współpracuje z każdym falownikiem. Może pracować też bez falownika. Może służyć jako ups.

Opublikowano

Sprawdziłem model Foxess H3 i rzuciło mi się w oczy pobór energii 15W w trybie oszczędności i 200W w trybie oczekiwania. Zwykly ma zużycie w podobnym trybie poniżej 3W. Pytanie czy wszystkie hybrydy tak chętnie konsumują energię.

Opublikowano (edytowane)

Falowniki hybrydowe, robi jeszcze Sofar. Jednak namawiałbym Cię na zakup zwykłego najtańszego FoxEss`a i potem kupisz sobie taniego chińczyka do backupu wydzielonych obwodów domu.

Chyba, że zamierzasz używać magazynu w celu magazynowania i eksportu do sieci. Wtedy myśl nad hybrydą. Co do zużycia energii, to nie jest tak źle, producent podaje skrajne wartości. 

Aktualnie sam to w taki sposób realizuję. Posiadam również falownik hybrydowy, ale nie stać mnie w tej chwili na zakup magazynu.

Edytowane przez o6483256
Opublikowano
11 godzin temu, Raidenx8607 napisał(a):

A o jaki model chodzi, doprecyzuj bo jestem ciekaw :).

To urządzenie co współpracuje z każdym falownikiem, to ładowarka.

https://www.fox-ess.pro/produkty/ladowarki-ac/

Opublikowano

A może inaczej. Szukać falownika, który obsłuży każdy magazyn energii a nie tylko dedykowany, które są drogie. Jednym z przykładem jest falownik deye, Sam mam huawei hybrydę i tylko mogę dodać luna2000 i dla mnie teraz to ograniczenie.

Opublikowano

Ciekawe rozwiązanie. Tak na pierwszy rzut oka, to nie ma żadnych ograniczeń. Sam sobie budujesz BMS do baterii i powinno działać.