Mateusza Opublikowano 24 Października 2022 #1 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2022 (edytowane) Witam, od pewnego czasu próbuje ustalić moc pieca jest do kupienia w cenie złomu lecz stoi ok rok bez wody. Piec z firmy GALMET Perfecta. Wysokość na oko ok. 150cm Edytowane 24 Października 2022 przez Ryszard Dodano prefiks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BORA Opublikowano 25 Października 2022 #2 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2022 Nie ma tabliczki znamionowej naklejonej z boku kotła? Żadnej DTR? Jeśli nie ma niczego, pozostaje zmierzyć wymiary kotła i przedzwonic do producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusza Opublikowano 25 Października 2022 Autor #3 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2022 Właśnie tabliczka którą jest naklejona na boku kolta jest wyblaknieta od słońca... :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BORA Opublikowano 25 Października 2022 #4 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2022 Masz tu instrukcję . W niej są podane wymiary kotłów, pomierz i przypasuj sobie wynik do siebie. https://galmet.com.pl/uploads/productfiles/instrukcja_obslugi_i_montazu_kociol_co_bez_podajnika_zasypowy_z_rusztem_zeliwnym_kw_pl_galmet Chyba nie przeszło. Ale wpisz sobie w Google adres który wkleiłem i pobierz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikkei Opublikowano 25 Października 2022 #5 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2022 Zostaw ten szajs na złomie. To jest piec typowo do węgla , jeśli palisz drewne wydajność jest smiesznie niska- to pudło z gównianym wymiennikiem - miałem coś podobnego od Zebca - masakra w domu zimno - wszystko ciepło wywalało w komin przy paleniu drewnem. Na moje chłopskie oko to coś pomiędzy 14 a 18kw ale trzeba wiedzieć dokładne wymiary aby coś wiecej ustalić. Reasumując daj sobie siana z tym szajsem nawet po cenie złomu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi