Damianolt Opublikowano 8 Września 2022 #1 Opublikowano 8 Września 2022 Dzień dobry, mam uszkodzone naczynie przeponowe w kotle, jest do niego trudny dostęp, czy zamiast wymieniać na oryginalne, mogę poprostu zamontować osobne naczynie czy nie zabrania tego prawo budowlane np? pozdrawiam Cytuj
Olejek78 Opublikowano 8 Września 2022 #2 Opublikowano 8 Września 2022 Raczej nie, ja mam kocioł pelletowy z wbudowanym naczyniem przeponowym ale naczynie jest zbyt małe dla ilości wody w układzie więc instalator zamontował dodatkowe wpięte w instalację. Lepsza wieksza pojemność rozprężana instalacji niż za mała lub wcale, przecież nie wszystkie kotły mają takie naczynia więc nie ma tu przeszkód. Cytuj
szakallo Opublikowano 8 Września 2022 #3 Opublikowano 8 Września 2022 Z punktu widzenia instalacji nie ma różnicy, co innego gwarancja czy inne papiery od klasyfikacji kotła itd. ale to już raczej nie powinno cię interesować. Cytuj
Damianolt Opublikowano 9 Września 2022 Autor #4 Opublikowano 9 Września 2022 Bardzo dziękuje Panowie za odpowiedź. pozdrawiam Cytuj
LucynaZbitka Opublikowano 11 Września 2022 #5 Opublikowano 11 Września 2022 W dniu 8.09.2022 o 11:59, szakallo napisał: Z punktu widzenia instalacji nie ma różnicy, co innego gwarancja czy inne papiery od klasyfikacji kotła itd. ale to już raczej nie powinno cię interesować. I super przydatna odpowiedź. Dzięki właśnie podobny problem w rodzinnym domu mamy. https://pozyczkase.pl/ Oby nam ciepła nie zabrakło. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi