Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

ma piec 25kW moje pytanie brzmi .. jaki zawor czterodrogowy zastosowac do mojego pieca tzn. jakiego producenta sa najlepsze najtrwalsze ? co sadzicie o zaworach Danfosa ?

Pozdrawiam

Opublikowano

czy wszystko chcesz miec najlepsze ??

a przecietne nie wystarczy ?

na forum kazdy powie co innego , kazda wrona swój ogon chwali

jak zapytasz inaczej moze uzyskasz własciwa odpowiedz

np jaki zamontowac aby nie sprwaiał kłopotów

Opublikowano

co jest dziwnego w tym ze chcialbym miec dobry zawor a nie tai ktory po roku czy dwoch latach wytrze sie i nie bedzi sprawial swojej funkcji... ok wiec pytam jaki zawor 4D zastosowaac aby nie sprawial problemow ? :-)

Opublikowano

Witam. Ja mam zamontowany ESBE 1'', cena ok. 260 zł. Jest cały mosiężny. Uważam że b. dobry. Oceniam jako użytkownik. Pozdrawiam

Link producenta: http://www.esbe.pl/

Opublikowano
czy wszystko chcesz miec najlepsze ??

a przecietne nie wystarczy ?

na forum kazdy powie co innego , kazda wrona swój ogon chwali

jak zapytasz inaczej moze uzyskasz własciwa odpowiedz

np jaki zamontowac aby nie sprwaiał kłopotów

Kolega filozof ? Czy może w pracy było do d...

Opublikowano

sadzicie ze po zastosowaniu zaworu 4D piec moze dluzej chodzic w podtrzymaniu ? wzgledem tego ze woda z powrotu jest podmieszana z woda z zasilania do pieca wraca wiec juz cieplejsza podgrzana woda i nie wychladza tak pieca .. co o tym myslicie ? :-)

Opublikowano
Witam. Ja mam zamontowany ESBE 1'', cena ok. 260 zł. Jest cały mosiężny. Uważam że b. dobry. Oceniam jako użytkownik. Pozdrawiam

Link producenta: http://www.esbe.pl/

Również używam 4-D ESBE 1,25". Bez zastrzeżeń.

I ja mam ESBE, ale czy on dobry - obaczymy za czas jakiś.

Tu by się sonda przydała, wiedziałbyś który najpopularniejszy, bo skąd niby mam wiedzieć czy mój ESBE lepszy od niemojego :D Danfossa czy innego nonejma??

Opublikowano
sadzicie ze po zastosowaniu zaworu 4D piec moze dluzej chodzic w podtrzymaniu ? wzgledem tego ze woda z powrotu jest podmieszana z woda z zasilania do pieca wraca wiec juz cieplejsza podgrzana woda i nie wychladza tak pieca .. co o tym myslicie ? :-)

Wraca cieplejsza, ale i cieplejsza musi wychodzić z kotła, aby po podmieszaniu zapewnić odpowiednią temp. na grzejnikach, a więc nie ma wpływu na jakieś znaczne oszczędności w spalaniu. Zawór 4D ma za zadanie podwyższyć temp. powrotu w celu ochrony przed korozją niskotemperaturową, a przy okazji mamy możliwość rozgraniczenia i ustawienia dwóch różnych temp. na instalacji c.w.u i c.o.