Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Sklep PGG

daromega

Sklep PGG - dostępność opału  

35 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy wszelkie tematy odnośnie opału w PGG mają być moderowane ?.

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, daromega napisał:

Ale w końcu kiedyś bym dodał.

Nie znam dokładnej proporcji, ale zakładam, że jest 1000 osób, 100 towarów. W sytuacji jak jest teraz 1000 osób dodaje do koszyka a 100 kupuje. Gdyby dodanie do koszyka powodowało rezerwację towaru to 100 osób by dodało i 100 kupiło. Szansa na zakup w obu przypadkach 10%. Również chyba już wszystko napisałem 🙂

34 minuty temu, lriuqs napisał:

co byś zrobił Ty jesli Twoje forum nagle stało by się tak popularne i non stop przesiadywałoby tu przypuśćmy po 5k ludzi.

Nie do mnie pytanie, ale odpowiem. Jeżeli by jednocześnie odświeżali stronę co 5 sekund w ciągu 60 minut to pewnie byłby problem. Przecież to jest 3,6 mln odsłon na godzinę. Natomiast PGG ma to gdzieś i bawi się nadal w jakieś archaiczne captcha, które obchodzi się w try miga.

Edytowane przez h3nio

Słabe działanie strony to jedno - frustrujące zakupy, ciągłe błędy na stronie. Natomiast nie zmienia to faktu, że cały towar zostaje wykupiony.

Pytanie zatem co w tej sytuacji zmieniłby serwer, który wytrzymywałby ruch. W wygodny sposób i szybko ta sama część kupujących uzyskiwałaby komunikat że towaru już brak. Wciąż wracamy do tego, że kupujących jest wielokrotnie więcej niż dostępnego towaru.

Edit: co więcej wydaje mi się, że szybko działający serwer promowałby "kombinatorów" z automatami i wtedy zakup "z ręki" byłby jeszcze trudniejszy. Teraz w tej loterii jest szansa, że wolniej działający człowiek akurat trafi na te chwile kiedy serwer działa.

34 minuty temu, marcin napisał:

Gdyby dodanie do koszyka powodowało rezerwację towaru to 100 osób by dodało i 100 kupiło. Szansa na zakup w obu przypadkach 10%. Również chyba już wszystko napisałem 🙂

Ale skoro dodałem do koszyka i trzy razy dopchałem się do kasy to i do koszyka kiedyś bym dodał. Miał bym farta, był bym pierwszy, albo ostatni, albo jeszcze inaczej się wstrzelił. Tak było wcześniej można to i teraz bym kiedyś trafił.. A jeśli już bym dodał to bym kupił. A tak ten węgiel jak przysłowiowy Yeti. Mam ale go nie widzę.

13 minut temu, daromega napisał:

Ale skoro dodałem do koszyka i trzy razy dopchałem się do kasy to i do koszyka kiedyś bym dodał.

I znowu zrobię małą kontrę. Dodanie do koszyka jest "łatwiejsze" gdy sklep działa jak obecnie. Znowu zakładając, że jest 1000 klientów i 100 towarów to 100 osób musi dodać do koszyka i złożyć zamówienie - dopiero wtedy Ty nie będziesz mógł dodać do koszyka.

Natomiast w przypadku gdyby dodanie do koszyka powodowało rezerwację wystarczyłoby żeby te 100 osób dodało do koszyka i koniec - nie dodasz bo już wszystko ludzie mają w koszykach.

Tak jak piszesz - decyduje fart.

Nie chce mi się już odbijać piłeczki. Wszyscy widzą jak jest. Ci z PGG też mogą to przeczytać. Co z tym zrobią wpływu nie mamy. Jest źle, a jeśli tak jest to należy coś zmienić. To jest dość logiczne i normalne. Tyle....

W 13 poście masz wszystko napisane. Z pustego i Salomon nie naleje.

No bo to jest wydmuszka a nie sklep. W tym stanie to najgorsze znane mi ścierwo.

Chyba z linuxa z jakiejś przeglądarki tekstowej. Bo z graficznej nie realne na łączu 700mb/s

Mi od 17;50 3 razy załadował się kod z pytaniem czy nie jestem robotem i 18:50 w ogóle strona wskoczyła ale załadowana tylko z szarym komunikatem i limitem zakupu. Nawet węgiel do dodania się nie wyświetla. Wczoraj chcociaz moglem kliknąć dodaj do koszyka, dzisiaj porażka. 

Miałem coś myśleć o opale, ale po tym co się dzieje stwierdzam, że szkoda moich nerwów. Mam jeszcze 1,3 tony z 3, które kupiłem na jesień. Czekam na lepszy czas. Idzie powoli wiosna, więc nie mam strachu, że zostanę bez opału. Zobaczymy jak sytuacja się rozwinie. Wszystkim tym, którzy mogą radzę to samo. 

Od 18 do 18.20 nie odświeżyła się strona ani raz. Jestem w koszyku i z tego poziomu klikam. Później z dwa razy tylko wydmuszka - litery około 18.30. Później z dwa razy wielkie obrazki i to by było na tyle. Jest 19 po wielkich trudach wczytuje ci jakiś czas albo dalej leży.

Medal uznania za włożony wkład ode mnie dla PGG

ziemniaka.jpg

• Przydało się 3

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.