Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Dostępność opału z PGG

Arnonim
Wiadomość dodana przez marcin,

Ten temat został zamknięty. Proszę o korzystanie z nowych tematów:

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, kamis14 napisał:

Pieklorz jest 12.37

Czyli tak jak myślałem były zapasy z przestoju to wczoraj wrzucili i dali większą ilość. Dzisiaj już powrót do normy. W sumie to dziwi mnie zainteresowanie Pieklorzem. Większość pisze, że jakość podobna do Karlika a czasami zdarza się, że karlik nawet suchszy jest. 

Jesienią zamawiałem 2t. Karlika, pod koniec grudnia 3 tony Pieklorza. Z Pieklorza mam objętościowo c/a 35-40% mniej popiołu przy podobnej kaloryczności i wilgotności. Czy rekompensuje to różnicę w cenie? Każdy sam musi sobie na to pytanie odpowiedzieć.

Karlik na palecie był koło 13.30 dzisiaj. Zamówione 3t koledze z jego własnego konta i to z wpisywaniem peselu, nie myślałem, że to przejdzie a jednak. Już traciłem cierpliwość bo śledzone od około 10.30 a koło 13.20 kurier dzwonił, że będzie za 15 min.

Od tego gapienia się w monitor takie pytanie filozoficzne się nasunęło, dlaczego "Chwilowy brak towaru"/"Produkt jest dostępny" zamiast "Brak towaru"/"Produkt chwilowo dostępny". Taki suchar🥴

c

4 minuty temu, Scary1234 napisał:

Z tego co widzę + pisza  inni użytkownicy Greenpal wrzucany jest raz dziennie i to w porannych godzinach.

dzięki za informację , człowiek nie może siedzieć cały czas przed kompem,  wobec czego takie informacje są na wagę złota 🙂

czarnego złota 🙂

13 minut temu, marena01 napisał:

Nie koniecznie przed przerwą 28.12 kupiłem przed południem😉

Może źle to ujelem, w większości przypadków jest wrzucany raz dziennie rano, ale czasem wrzucają  2 razy dziennie i to drugie jest właśnie przed południem 😊 A jak Ci się pali ten greenpal?

Edytowane przez Scary1234

no właśnie chce kupić na próbę , z tego co się orientowałem to niektóre importy są w podobnej granulacji i dają radę .... a różnica w kasie jest..... w razie czego pomieszam z karlikiem . mam też miałowca wiec węgiel się nie zmarnuje.:)

Wczoraj zamówiłem po 2 tony karlika i pieklorza. Dzisiaj już wysłane. Więc chyba mieli trochę zapasu. (Zamawiałem pierwszy raz).

W kwestii kuriera i dostawy. Zamawiałem 22 grudnia, a dojechał dopiero dzisiaj. Sms dostałem 8.22, a kurier dzwonił, ok. 12-tej, że za pół godziny będzie. Więc telefon do żony, żeby była w gotowości. Nie mija nawet 10 minut i żona dzwoni, że już przyjechali i generalnie to chcieli zrzucić przy bramie, bo nie mają obowiązku wwozić towaru na posesję. Więc żona na to, że ma sama później to nosić w sumie ze 30m do garażu. Panowie długo się nie zastanawiali i zaproponowali, żeby przygotowała się na jakieś dobre piwo i będzie git. Wyszło w końcu tak, że zamiast na dobre piwo, to dostali przysłowiową flachę i rozładowali towar prosto do garażu. Przesunęli jeszcze paletę  z tym eko co był już w środku, a jak zobaczyli flachę to im się micha ucieszyła od ucha do ucha. Wyszło na to, że zamiast dygać worki do garażu, to teraz siedzę i podnoszę co innego 🍺.

Też wychodzę z założenia, że jak do ludzi po ludzku to wszyscy zadowoleni. Jak miałem po remoncie masę worków z syfem to też się szło dogadać z Panami z śmieciarki, tylko zagadać co i po ile. Oszczędziłem na kontenerze co najmniej 1tys a koledzy swoje byli też do przodu. Wszyscy zadowoleni. Więc proponuję z takim kurierem dobrze zagadać, większość to normalnie ludzie i pójdą na rękę jeśli im z tego też coś kapnie. Każdy chce żyć.

Witam.Panowie wczoraj o dzisiaj próbowałem pierwszy raz zakupić przez stronę ekogroszek Karlika lub Pieklorz.Dzisiaj dwa razy udało mi się wrzucić po 3t do koszyka z zapłatą blik i niestety nie mogłem przejść do dalszej płatności ponieważ ciagle było napisane trwa ładowanie.Jaki sposób zapłaty najlepiej wybrać żeby jak najszybciej kupić?

Dz16 blik też szybko idzie. Jakiś czas temu robiłem zakup blikiem, to przyszło od razu potwierdzenie na email o złożeniu zamówienia, jeszcze przed finalizacja płatności. Także po prostu trzeba mieć trochę szczęścia. Nie przeskakuj z koszykiem to pieklorz to karlik, tylko dokonaj zakupu to co masz już w koszyku. Jedna strona z płatnością druga strona z węglem. Odświeżasz i czekasz jak dadzą towar. 

kamis14 rano wskoczył mi do koszyka karlik ale caly czas po zaznaczeniu płatności blik pisało trwa ładowanie jak po czasie odświeżyłem koszyk to pokazało chcesz zamówić towar który jest niedostępny.Przed 13:00 udało się dostać pieklorza ale po czasie samo usunęło z koszyka, płatność też blikiem.Dzwonilem na infolinię powiedzieli że najszybciej uda się przelewem tradycyjnym.Zastanawiam się czy robię coś nie tak ale numer dowodu,pesel oraz zakup bez akcyzy w celu opału w gospodarstwie domowym mam wpisane

Dostępność zakupu jest możliwa tylko w godzinach od 6:30 do 14:00?

Przed świętami wystawiali węgiel o 6:30 , 11:30 i 13:30.

Czy teraz po przerwie też tak jest? Poza tym, nikt nie pisze, ale wydaje mi się, ze przez tę przerwę Karlik i Pieklorz podrożały o stówę?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.