Bastill Opublikowano 26 Października 2021 #1 Opublikowano 26 Października 2021 (edytowane) Witam posiadam w domu instalację C.O piec na ekogroszek z zaworem 4d. Dom juz ma swoje lata wiec w całym domu są użytkowane kaloryfery. W tym roku zabudowalem kawałek tarasu by zrobić tam kuchnie. W tej kuchni połozyłem podłogówke połączyłem sie z rurkami pionu i działa. Posiadam w tym pokoju rozdzielacz na 2 pętle bez pompki mieszającej w tym rozdzielaczu. Chciałbym zamontować do tego rozdzielacza siłowniki termostatyczne oraz sterowanie nimi (np na pokrętło lub taki mały ekranik). I tutaj pojawia sie pytanie czy bedzie to działać, jeśli tak to co musze zakupić i co polecacie. Na zdjeciu mój rozdzielacz Dziekuje za wszelkie podpowiedzi Edytowane 29 Października 2021 przez Ryszard Dodano prefiks Cytuj
swampshark Opublikowano 26 Października 2021 #2 Opublikowano 26 Października 2021 Chyba jedyne co możesz teraz zrobić to założyć głowice RTL Cytuj
Bastill Opublikowano 26 Października 2021 Autor #3 Opublikowano 26 Października 2021 Dlaczego ? Siłowniki maja za zadanie otwierać lub zamykać powrót. Zasilanie pozostaje cały czas otwarte. Do siłowników dołaczam listwe sterującą oraz sterownik. Nie będzie to działało w ten sposób ze sterownik wysyla informacje ze jest za ciepło i siłowniki zamkną powrót ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi