olomajdan Opublikowano 18 Sierpnia 2021 #1 Opublikowano 18 Sierpnia 2021 (edytowane) Mam pytanie czy montując grzałkę jak z linku do grzejnika drabinki w łazience który jest podpięty do i instalacji CO nie zaburzę jego pracy? Czy ta grzałka będzie utrudniała przepływ wody przez niego gdy kocioł bendzie pracował. https://allegro.pl/oferta/grzalka-elektryczna-do-grzejnika-lazienkowego-600w-10185621641 Edytowane 18 Sierpnia 2021 przez olomajdan Cytuj
Uzytkownik2 Opublikowano 19 Sierpnia 2021 #2 Opublikowano 19 Sierpnia 2021 To standardowe rozwiazanie z tym ze grzałkę wkręcasz w jeden krociec grzejnika oczywiście od dołu w w drugi zawór czterodrogowy do drabinki np Herz Cytuj
olomajdan Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Autor #3 Opublikowano 19 Sierpnia 2021 A czy nie mogę wkręcić tej grzałki od góry grzejnika w miejsce jednego z odpowietrzników? Cytuj
Uzytkownik2 Opublikowano 19 Sierpnia 2021 #4 Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Raczej nie spotkałem się z takim rozwiązaniem a jak ci braknie wody w instalacji?to grzałka się spali Cytuj
sambor Opublikowano 19 Sierpnia 2021 #5 Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Grzałka musi być na dole grzejnika, gdyż wytworzone przez nią cieplo idzie do góry! Jak dasz na górze to grzejnik będzie zimny, tylko sama góra gorąca. Cytuj
Uzytkownik2 Opublikowano 19 Sierpnia 2021 #6 Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Weź wkręć trojnik 1/2” GW/GW/GZ są chromowane na powrocie grzejnika i do niego wkręć grzałkę.Zlikwiduj zawór powrotny którego i tak nie powinno być aby miało gdzie ujść ciśnienie gdy grzejemy grzałka Są tez białe takie trójniki jak chcesz mieć pięknie) Cytuj
Uzytkownik2 Opublikowano 19 Sierpnia 2021 #7 Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Zawór powrotny można zostawić jak uda ci się go upchać co by w razie W odciąć instalacje bez spuszczania wody z układu ale ten zawór niech będzie cały czas otwarty przy grzaniu grzalka Cytuj
olomajdan Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Autor #8 Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Dzięki za pomoc 🍺 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi