Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W związku z tym, że ostatnio na forum bardzo dużo pojawia się słów typu d..., g... itp chciałem poinformować, że posty zawierające takie słowa (także wykropkowane) będą bez ostrzeżenia i informacji kasowane. Rozumiem, że takie wyrażenia są często używane w mowie potocznej i wyrażają wiadome emocje może i lepiej niż bardziej "uczona" mowa, jednak zwróćmy uwagę, że tutaj piszemy publicznie, co stanowi pewną różnicę.

Druga sprawa - pierwszą możliwą sankcją za łamanie regulaminu forum będzie włączenie moderowania wypowiedzi. Wypowiedzi będą pojawiały się publicznie po akceptacji moderatora (oczywiście moderacja nie będzie polegała na sprawdzeniu "poglądów" Użytkownika, tylko np. braku wulgaryzmów, braku osobistych ataków na dyskutantów itp). Staramy się w miarę na bieżąco sprawdzać takie posty, jednak czasami może być opóźnienie. Dodam, że tego typu "sankcja" wprowadzana jest po dłuższej analizie i najczęściej dopiero po wysłaniu ostrzeżenia.

Dbajmy o poziom naszego forum.

Pozdrawiam

Admin

Opublikowano

Proponuję, by powyższe zasady wprowadzić od nowego roku zachowując vacatio legis :angry: .

Dzisiaj użyłem b.........o nie wiedząc o wprowadzonych restrykcjach.

Ponadto stwierdzam, że wydane postanowienie nie zawiera klauzuli o możliwości odwołania się do stosownych instytucji, co jest niezgodne z Kodeksem Postępowania Administracyjnego.

Naruszenie powyższych zasad w Państwie Prawa jest niedopuszczalnym nadużyciem :D

Mając powyższe na uwadze wnoszę jak na wstępie. :huh:

Kazik - forumowicz

Opublikowano

Niniejszym zezwalam na odwoływanie się do instytucji (zarówno stosownych jak i niestosownych ;) ). Każdy prawomocny wyrok zostanie oczywiście przez administrację forum wykonany.

Przed złożeniem odwołania proszę jednak zwrócić uwagę, iż wspomniana w pierwszym poście procedura wynika wprost z regulaminu oraz zasad naszego forum, na które każdy Forumowicz zgodził się podczas rejestracji zaznaczając odpowiedniego "ptaszka". Tak więc odrzucam wniosek o ich wprowadzenie od przyszłego roku ;)

P.S. Akurat wyraz b.........o może być używany przez osoby o nieparzystym numerze użytkownika pochodzących z miejscowości zaczynających się na "Z". Zasada będzie stosowana zgodnie z zasadą vacatio legis, także... ;)

Pozdrawiam również z ciepełka (chociaż ja niestety musiałem spalić wiadro ekogroszku :/)

Marcin

Opublikowano
"ptaszka". Tak więc odrzucam wniosek o ich wprowadzenie od przyszłego roku ;)

Pozdrawiam również z ciepełka (chociaż ja niestety musiałem spalić wiadro ekogroszku :/)

Marcin

Co do ptaszka to prawdę powiedziawszy nie pamiętam, ale jako działacz pewnej opcji, tak na prawdę demokracji nie uznaję. Ktoś musi rządzić twardą łapą i już. Porządek musi być, bo w przeciwnym razie dochodzi do absurdów np referenda. Jedno mało, drugie,trzecie, aż do skutku by to ......... wykołować ( tak może być?)

Dlatego, choć z trudem przyjmuje powyższą dyspozycję za obowiązującą.

Kazik