Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie mogę otworzyć tych zdjęć. Więc nie wiem jak zrobiona jest instalacja i czy masz pompę kotłową. Miałem taki przypadek na sterowniku SKZP 02, że bardziej pilnował temperatury powrotu niż temperatury na instalację CO. Pomogło wyłączenie funkcji ochrony powrotu i wszystko wróciło do normy. Jak jest pompa na powrocie to ona sama zadba o odpowiednią temperaturę.

Opublikowano
3 minuty temu, Popcorn1 napisał:

Nie mogę otworzyć tych zdjęć.

I Twoje szczęście, gdybyś otworzył wypaliło by Ci oczy. Instalacja ma wszystkie błędy wałkowane na forum i pompy kotłowej oczywiście brak. 

Opublikowano

No cóż nie można winić kolegi,że dał spierdzielić instalację firmie,która nie ma pojęcia o podstawach budowy i dzialania instalacji CO. Sam też jej nie posiada. Pewnie zapłacił kilka koła PLN za robociznę i tzw. święty spokój jak wyżej napisał, pomijając słowo święty. P.S obejrzę zdjęcia jak wrócę do domu,tu mi net trochę muli. Dla bezpieczeństwa mojego wzroku założę ciemne okulary

Opublikowano

A co masz na myśli błędy w instalacji kolego HarryH?że niema pompy kotłowej?to nie ma aż taki znowu błąd bo zawsze można dołożyć.Co w tej instalacji poprawić?

Wyłączę ochronę powrotu zobaczę co będzie się działo

Tak spadła temperatura po wyłączeniu ochrony powrotu20211120_110434.thumb.jpg.514b589fb6c3e411810e3d10a29ebf19.jpg

A tak wygląda palenisko po moim wczorajszym czyszczeniu oczywiście samego paleniska,więc coś tu jest nie halo.

20211120_104550.thumb.jpg.504d7c1e9c6a0f87e56060766154d3fb.jpg