amber36 Opublikowano 9 Lutego 2021 #1 Opublikowano 9 Lutego 2021 Witam Potrzebuję porady odnośnie sytuacji jaką mam w instalacji CO . Dzieje się że w instalacji CO zamkniętej mam bardzo dużo szlamu i jest ruda woda Instalacja jest wykonana z miedzi podłączenie przy kotle i dalej rozprowadzona do grzejników rurami PE , grzejniki stalowe . Instalacja już raz była płukana ale wystarczy jeden sezon i sytuacja się powtarza . Moje pytanie jest następujące , czy to jest korozja i czy inhibitor korozji do CO coś tu pomoże ? Cytuj
Stempos1980 Opublikowano 9 Lutego 2021 #2 Opublikowano 9 Lutego 2021 A skąd bierzesz wodę do picia i napełniania instalacji? Ja mam własną wodę ze studni głębinowej i jedyny problem z nią to właśnie duża zawartość żelaza w wodzie i dlatego są takie efekty rudej wody Cytuj
teres Opublikowano 9 Lutego 2021 #3 Opublikowano 9 Lutego 2021 Powinno być płukanie ze środkiem czyszczącym, a później inhibitor. Samo płukanie nic nie pomoże. Cytuj
mkwapisz Opublikowano 9 Lutego 2021 #4 Opublikowano 9 Lutego 2021 A taki separator zanieczyszczeń z magnesem by nie pomógł w tym przypadku? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi