Adasko81 Opublikowano 16 Stycznia 2021 #1 Opublikowano 16 Stycznia 2021 Witam mam problem z czujnikiem zewnętrznym pokazuje 0 stopni gdzie jest - 6 mierzone przy czujniku jak zasłoniłem ręka to temperatura wzrastała co zrobić aby dobrze mierzył Cytuj
HarryH Opublikowano 16 Stycznia 2021 #3 Opublikowano 16 Stycznia 2021 58 minut temu, Adasko81 napisał: co zrobić aby dobrze mierzył W menu "ustawienia zaworów" opcję "kalibracja czujnika" ustawić na - 6 Cytuj
Adasko81 Opublikowano 16 Stycznia 2021 Autor #4 Opublikowano 16 Stycznia 2021 Czy jak temperatura spadnie do - 10 to znów będę musiał kalibrować lub jak wzrośnie np do +2 Jeśli kalibracja jest na 0 to pokazuje - 2stopnie czyli czujnik przekłamuje czy się mylę Cytuj
Wello Opublikowano 16 Stycznia 2021 #5 Opublikowano 16 Stycznia 2021 Nie, to jest offset. Czyli stała wartość, która będzie dodawana lub odejmowana (zależy od tego jaką ustawisz). Cytuj
HarryH Opublikowano 16 Stycznia 2021 #6 Opublikowano 16 Stycznia 2021 Raczej nie, bo przesuwasz cała krzywą w dół. Bład powinien być liniowy. W istocie nie jest to Ci do niczego potrzebne, bo krzywą grzewczą i tak ustawiasz doświadczalnie (o ile w ogóle używasz sterowania pogodowego). Cytuj
Adasko81 Opublikowano 16 Stycznia 2021 Autor #7 Opublikowano 16 Stycznia 2021 36 minut temu, TOMEK12345 napisał: Jaki sterownik.? K1Pv4 2 minuty temu, HarryH napisał: Raczej nie, bo przesuwasz cała krzywą w dół. Bład powinien być liniowy. W istocie nie jest to Ci do niczego potrzebne, bo krzywą grzewczą i tak ustawiasz doświadczalnie (o ile w ogóle używasz sterowania pogodowego). Używam i zastanawiam się jak ja ustawić to ustawienia bez kalibracji czy z kalibracją Cytuj
HarryH Opublikowano 16 Stycznia 2021 #8 Opublikowano 16 Stycznia 2021 (edytowane) Wszystko jedno dla ogrzewania, ale jak chcesz zobaczyć realną temperaturę na panelu - to kalibruj. Edytowane 16 Stycznia 2021 przez HarryH Cytuj
Adasko81 Opublikowano 16 Stycznia 2021 Autor #9 Opublikowano 16 Stycznia 2021 4 minuty temu, Adasko81 napisał: K1Pv4 Używam i zastanawiam się jak ja ustawić to ustawienia bez kalibracji czy z kalibracją Teraz, Adasko81 napisał: 7 minut temu, Wello napisał: Nie, to jest offset. Czyli stała wartość, która będzie dodawana lub odejmowana (zależy od tego jaką ustawisz). Czyli jak z kalibruje na 0 to pokazuje mi tem - 2 a jest - 7 i będzie się sugerował krzywą do - 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi