Opsiq Opublikowano 26 Listopada 2020 #1 Opublikowano 26 Listopada 2020 Hej. :) Otóż mam mały problem z kotłem który dziś zakładałem. Problem polega na tym, że po włączeni kotła wyrzuca błąd „Termik rozwarty”. Dziwnym zjawiskiem jest też to, że pompy itp ruszają mi od razu po włączeniu gdzie nie powinno się tak dziać. Wszystkie przewody mam dobrze wpięte w sterownik, a podajnik działa po podłączeniu go „na krótko”. Miał ktoś podobny problem i mógłby podsunąć jakieś rozwiązanie? Cytuj
HarryH Opublikowano 26 Listopada 2020 #2 Opublikowano 26 Listopada 2020 Albo nie podpiąłeś tego termika jak należy, albo został uszkodzony. Pompy pracują, bo chłodzą "przegrzany" kocioł - skoro termik rozwarty. 2 Cytuj
gilal Opublikowano 27 Listopada 2020 #3 Opublikowano 27 Listopada 2020 Tak jest. Dobrze @HarryH prawi. Sprawdzić STB 1 Cytuj
Opsiq Opublikowano 27 Listopada 2020 Autor #4 Opublikowano 27 Listopada 2020 Zrobienie zworki w palniku na kostce termika dało chwilowe rozwiązanie. Ogólnie do wymiany jest termik. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi