jurkus7 Opublikowano 11 Października 2020 #1 Opublikowano 11 Października 2020 (edytowane) Witam Jak w dziale nie typowych pytań mam takowe. Mianowicie zakupiłem jakiś czas temu używany zawór jak w temacie ATM 881. Miał że sobą pozakręcane złączki. Przy probie rozkręcenia tych złączek rozkręciłem zawór. Uwagę moja przykuł element termostatyczny który "latał" w środku luźno. Zastanawiam się czy to poprawnie tak jest. Miałby może ktoś schemat rzeczywisty takiego zaworu, chodzi nawet raczej o budowę jego z jakich elementów się składa, gdyż wydaje mi się ze w moim brakuję jakieś sprężyny która by dociskała ten element termostatyczny. Lub może ktoś ma taki zawór i mógłby go rozkręcić i porównałbym czy mam to samo? Edytowane 11 Października 2020 przez jurkus7 Cytuj
sambor Opublikowano 11 Października 2020 #2 Opublikowano 11 Października 2020 (edytowane) Wpisz w googlu "ATM 881 przekrój" i będziesz miał, jak nie tego konkretnego to innych z tej serii. Edytowane 11 Października 2020 przez sambor Cytuj
jurkus7 Opublikowano 11 Października 2020 Autor #3 Opublikowano 11 Października 2020 Szukałem ale nie ma takich zaworów z przekrojem takim jak u mnie jest w rzeczywistości. Z tych przekroi budowa wygląda ze są inne niż ten co mam. Wydaje mi się że ze zawory widoczne na dtr z internetu w przypadku afriso maja identyczny rysunek. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi