Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum o ogrzewaniu

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Heiztechnik ONE czy ONE BASIC ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tyle stopni pokazywało jak piec zszedł do 55*, sprawdzę później ile ma przy 70 i jak szybko spada

• Odpowiedzi 57
  • Wyświetleń 37 tys.
  • Dodano
  • Ostatnia odpowiedź

Najlepsi użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• @Heiztechnik popracujcie nad sterowaniem i bezobsługowościa to nie będzie potrzebna reklama. Wystarczy tylko opinia klientów, jak to mówią jeden zadowolony klient to 10 nowych. Wygrane przetargi w gmi

• Outsider
    Outsider

Po zakupie tego kotła prawdopodobnie zostaniesz stałym bywalcem tego forum https://heiztechnik.pl/forum/4-pomoc-techniczna/3747-one-basic-11-kw?start=100      

• Outsider
    Outsider

@Heiztechnik Mam prawo wyrażania swoich opinii. A co do tego w czym albo w kim sie zakochałem pozostawmy moją prywatną sprawą. A wam życzę, żeby wasze kotły miały takie tylko problemy jakie maj

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Zrób fotkę jak jest podłączony ten kocioł. Co tam jest z tyłu za nim. 

Opublikowano

7FDD4967-5982-46B5-8D48-F02AAEA8CF89.thumb.jpeg.f4f447edd1edd9017e94e40b874950ab.jpeg

7E29B64F-61E6-4D8F-B94F-78A26728E8C4.jpeg

612FA215-EB0E-4E36-A105-7AE6ABEBE4D9.jpeg

Opublikowano

Ta redukcja przed wejściem do komina powinna być założona na samym dole w kotle.

Opublikowano

Nie wiem dlaczego z podajnika wypada jak piszesz dużo trocin i co może być przyczyną kruszenia pelletu i jego rozpadania się.

Rzeczywiście wygląda na to, że ciąg kominowy jest ogromny, jeśli przy tak małych nadmuchach jeszcze podrywa trociny i pył do góry.

Co do sondy Lambda, to do końca roku 2019 była ona opcją dodatkową, dopiero pod koniec 2019 została ona wprowadzona jako standard. Jednakże w tym przypadku chyba nawet sonda nie byłaby w stanie ograniczyć ciągu kominowego.

Kotły nawet z pierwszej wersji bez sondy pracowały bez czyszczenia wymiennika przez ponad rok, a tu jak widać cały pył jest wyrywany z kotła.

Krótko pisząc niezbędny jest regulator ciągu kominowego. Ustaw podciśnienie załóżmy to 10 Pa i przywróć ustawienia fabryczne.

Opublikowano
12 minut temu, Paweł1979 napisał:

Ta redukcja przed wejściem do komina powinna być założona na samym dole w kotle.

Podobnie powiedział mi kominiarz, jak znajdę czas to bede tak przerabiał.

• 4 lata później...
Opublikowano

Ktoś użytkuje heiztechnik one plus 11kw?