tworkowik87 Opublikowano 7 Maja 2017 #1 Opublikowano 7 Maja 2017 Witam mam do was pytanie czy warto kupic piec wiadrus u 22 basic na Slasku , chodzi mi o zakazy palenia piecami klasy ponizej 5 do kiedy bym mogl nim palic jak bym go kupil teraz ?? jaka klase ma ten wiadrus bo nie umie nigdzie znalesc nic prosze o pomoc bo chce go kupic w przyszlym tygodniu a nie wiem czy ma sens kupowac go nie wiedzac do kiedy bede mogl nim palic
Gość Opublikowano 7 Maja 2017 #2 Opublikowano 7 Maja 2017 Wystarczy przeczytać projekt ustawy, a tam jest wszystko jak na talerzu prosto i zrozumiale. Wymiana kotła w Twoim przypadku obowiązuje: "od 1 stycznia 2026 r. w przypadku instalacji eksploatowanych w okresie poniżej 5 lat od daty ich produkcji lub od 1 stycznia 2028 r. w przypadku instalacji spełniających wymagania w zakresie emisji zanieczyszczeń określonych dla klasy 3 lub klasy 4 według normy PN-EN 303-5:2012" Jeżeli ten Viadrus ma 3 klasę, to popalisz jeszcze 10 lat, jeżeli nie ma to do końca 2025 roku.
tworkowik87 Opublikowano 7 Maja 2017 Autor #3 Opublikowano 7 Maja 2017 wlasnie nie umie znalesc ktora klase spelnia , jak by miala 1 albo 2 klase to do konca 2025 ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.