Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!
Być może był podobny temat ale jakos mi umkał. Moje pytanie jest nastepujace:
chce zakupic piec z podajnikiem ktory spala mial, wegiel,drzewo brykiet itp.
mam do wyboru:
KLIMOSZ LING DUO 25KW.
HEINTZTECHNICH Q EKO DUO 25 KW.
BUDERUS EKO 2 24 KW.

I teraz badz mądry który najlepiej wybrac?? ktory by byl najmniej trudny w obsłudze i dobrze palił. mam dom 200 m.kw. nie ocieplony, okna jeszcze skrzynkowe. Prosze forumowiczów by sie skupili na tych 3 piecach a nie proponowali zupełnie innych.Pozdrawiam!!

Opublikowano

Gdybyś zadał sobie minimum trudu i przeczytał chociaż jeden watek o wyborze pieca na eko, wiedziałbyś ,że faworyt jest jeden..............

Opublikowano

i to ma być odpowiedz?? ja chce konkretna bo juz sie rozgladalem ale kazdy chwali roznie. Najbardziej chwala Buderus ale ja byłem nastawiony na KLIMOSZ i sam juz nie wiem czy klimosz czy BUDERUS. Prosze was o konkretne podpowiedzi a nie rady jak kolega wyzej.

Opublikowano

.....gdybyś zadał sobie minimum trudu.....?, a co to jest zła rada?....większość forum , jest poświęcona wyborowi kotła, w tym na eko. Prawie wszystkie tematy kończą się tym ,że proponowany jest klimosz. Nikt za ciebie kotła nie wybierze. Każda instalacja, dom ma swą specyfikę..........

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ja osobiście polecałbym Klimosz ling M 28kW. Spali wszystko, podajnik szufladkowy nieśmiertelny żeliwny wymiennik i te Twoje 200 m kwadratowych jeszcze nie ocieplone, ciekawe ile masz łazienek. Uważam że lepiej mieć zapas niż żeby później brakło. Jestem szczęsliwym posiadaczem tego pieca i nie zamieniłbym go na innego. A ling M jest tylko parę stówek droższy.