Bartezzzz Opublikowano 30 Listopada 2019 #1 Opublikowano 30 Listopada 2019 Witam. Paląc w piecu na wodę, przy odciętym obiegu na grzejniki (obieg wyłącznie między piecem a bojlerem) wszystko jest ok. Natomiast, puszczając grzanie na grzejniki, grzejniki nagrzewają się normalnie, ale "powrót" z bojlera jest zimny tudzież, wychładza się, gdy odblokuję odcięcie na grzejniki. W czym problem?
Zbyszko125 Opublikowano 30 Listopada 2019 #2 Opublikowano 30 Listopada 2019 Czy oba obiegi (CWU i grzejnikowym) mają swoje pompy? Prawdopodobnie na obiegu CWU brak ZZ i obieg grzejnikowy wystudza bojler , pompa CO podbiera wodę z CWU.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Bartezzzz Opublikowano 2 Grudnia 2019 Autor #3 Opublikowano 2 Grudnia 2019 Jest jedna pompka na wszystko, ale problem w tym, że jeszcze niedawno tego problemu nie było. Wyglądało to tak, że jak chciałem na wodę od razu, to odcinałem resztę a po nagrzaniu bojlera puszczałem na grzejniki i powrót z bojlera się nie wystudzał, lub też grzałem od razu na dom, a bojler nagrzewał się "na bieżąco", że tak to ujmę. Stąd moje pytanie, co mogło się "zmienić".
Zbyszko125 Opublikowano 2 Grudnia 2019 #4 Opublikowano 2 Grudnia 2019 Zmienić? To chyba sam wiesz co zmieniłeś. Sprawdź filtr przed pompą, jeśli wcześniej wszystko działało i nagle przestało. A może pompa się już zmęczyła.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.