Skocz do zawartości
IGNOROWANY

ecoMax860 pomocy

nurotan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam .Na wstępie zaznaczę że jestem totalnym laikiem..  Potrzebuje pomocy przy podpięciu "kabelków" do sterownika.

W kotłowni mam :
-zawór czterodrogowy z siłownikiem
-pompa do cwu
-pompa cyrkulacyjna
-pompa do grzejników
-grupa pompowa do podłogówki
 1209172511_schematpiec.thumb.jpg.e85d7b7f88ae0b59b04d4700656beff0.jpg 

schemat piec.jpg

Opublikowano

Wystarczy mała podpowiedz:) 

zawór czterodrogowy z siłownikiem 19-21
-pompa do cwu 16-17
-pompa cyrkulacyjna 13-14
-pompa do grzejników  ??
-grupa pompowa do podłogówki  ??

Hydraulik który to podpinał  na krotko połączył dwie ostatnie pompy i mam mieszane uczucia co do poprawności dlatego potrzebuje pomocy

Opublikowano

to napisz jak podłaczył, napisz czego wiecej oczekujesz. Na schemacie masz wszystko pokazane gdzie co i jak. Jak masz watpliwosci to napisz najpierw jak masz.

Opublikowano

pompa na grzejniki  18-17

podłogówka               15-14

Opublikowano

@robin60, a skad wiesz jaki ma dokładnie sterownik? wersje P1, P2 i P3 róznia sie wyprowadzeniami i podłaczeniem. to, ze autor wkleił schemat wersji P3 nie znaczy, że taki ma.

a 15-14 w wersji P3 to jest do podłaczenia pompy kotła i sterownik bedzie inaczej nia sterował niz podłogówką

Opublikowano

mam idealnie taki jak wkleiłem , a ten hydraulik dał oba do 17-18. Dlatego mnie to strasznie dziwiło ale zakładam że to on powinien wiedzieć lepiej

Opublikowano

w tym sterowniku co wkleiłeś nie można oddzielnie podłączyć dwóch pomp. Jak chcesz sterować oddzielnie podłogówką i grzejnikami, to musisz dokupić moduł B.

Na ta chwile hydraulik podłączył dobrze, inaczej sie nia da. ewentualnie pompę od podłogówki na stałe do prądu z pominięciem sterownika.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.