Andrzeju Opublikowano 19 Marca 2019 #1 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2019 Trafił mi się bardzo słaby pellet (staram się ale raczej nie będę w stanie go zwrócić), tworzy twarde spieki (jak na zdjęciu). Mam małe doświadczenie i mam pytanie. Jak go najbezpieczniej dla kotła zużyć? Mieszając z innym, lepszym czy też palić to dziadostwo ale zwiększyć np częstotliwość czyszczenia rusztu (u mnie fabrycznie co 4 godziny)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eliks Opublikowano 19 Marca 2019 #2 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2019 Takich rzeczy się nie pali ani nie kupuje bo napycha się sakwe nieuczciwy producentom. Oddaj i tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzeju Opublikowano 19 Marca 2019 Autor #3 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2019 Raczej oddac sie nie uda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzeju Opublikowano 19 Marca 2019 Autor #4 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2019 Sprzedawca obiecuje, że po niego przyjedzie ale wątpię (ale chciałbym żeby mnie mile zaskoczył). Mnie się nie uśmiecha wynajmować auto na ponad 100 km i nie wiem czy kogoś w tej firmie zastanę. Myślałem, że to co już widziałem w popielniku po paleniu pelletem klasy B to to są spieki ale tamto to były grzanki myślałem, że gorzej być nie może. Tu to prawie betonowy odlew rusztu. Tak jak pisałem - brak u mnie doświadczenia - teraz wiem, że byle co to można kupić za płotem aby było blisko zwrócić jak coś z daleka to lepiej u znanego sprzedawcy/producenta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.