Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Spalenie złego pelletu

Andrzeju

Rekomendowane odpowiedzi

Trafił mi się bardzo słaby pellet (staram się ale raczej nie będę w stanie go zwrócić), tworzy twarde spieki (jak na zdjęciu). Mam małe doświadczenie i mam pytanie. Jak go najbezpieczniej dla kotła zużyć? Mieszając z innym, lepszym czy też palić to dziadostwo ale zwiększyć np częstotliwość czyszczenia rusztu (u mnie fabrycznie co 4 godziny)?

IMG_20190317_105838.jpg

IMG_20190318_142032_1.jpg

Takich rzeczy się nie pali ani nie kupuje bo napycha się sakwe nieuczciwy producentom. Oddaj i tyle

Sprzedawca obiecuje, że po niego przyjedzie ale wątpię  (ale chciałbym żeby mnie mile zaskoczył). Mnie się nie uśmiecha wynajmować auto na ponad 100 km i nie wiem czy kogoś w tej firmie zastanę.

Myślałem, że to co już widziałem w popielniku po paleniu pelletem klasy B to to są spieki ale tamto to były grzanki myślałem, że gorzej być nie może. Tu to prawie betonowy odlew rusztu.

Tak jak pisałem - brak u mnie doświadczenia - teraz wiem, że byle co to można kupić za płotem aby było blisko zwrócić jak coś z daleka to lepiej u znanego sprzedawcy/producenta.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.