Skocz do zawartości
IGNOROWANY

słaby przepływ

glucosum

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

gmaj22

Tak już tak robiłem. Po zamknięciu piętra i odpowiednik zkryzowaniem grzejników grzeją wszystkie, może nie na 100% bo strasznie długo całe się wypełniają ale wystarczająco aby grzać. Ja nie chcę tylko mieć wybory że muszę wybrać czy grzać górę czy dół. Może nie wszystkie równo ale powinny grzać wszystkie.

Opublikowano

Wąskim gardłem są średnice od kotła do rozdzielaczy. Powinny być najlepiej DN20. (20 mm średnicy wewnętrznej). 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Może w skrócie. Żaden majster nie chciał przyjść. Sąsiad budowlaniec obiecał że zrobi i tyle go widziałem. Temperatura pomimo ręcznego podniesienia na piecu do 85 st C w domu spadała. Po osiągnięciu 15 st C. Musiałem działać.

Usunąłem starą instalację na parterze i zrobiłem nową w PP fi 32mm. Usunąłem już profilaktycznie wszystkie zbędne elementy. 

W trakcie demontażu okazało się że jakiś mistrzu wstawił to przed samym piecem

69520935941369032f43.JPG

całkowicie zakamieniony.

Filtr oczyściłem.

Cała impreza zajęła ok 18 h.

Efekt końcowy

Zlikwidowałem kryzowanie na wszystkich kaloryferach.

WSZYSTKIE kaloryfery grzeją pełną mocą. Nawet te dwa podłączone  równolegle. Kaloryfery pierwszy raz od nowości grzeją całą powierzchnią. Zmniejszyłem temperaturę na piecu. W domu mam tropiki. Tak to jeszcze nie miałem od nowości. Pierwszy raz termostatyczne głowice spełniają swoją funkcje.

Dziękuje wszystkim za pomoc.

Plusiki już lecą

Opublikowano
W dniu 8.02.2019 o 22:03, glucosum napisał:

W trakcie demontażu okazało się że jakiś mistrzu wstawił to przed samym piecem

pewnie przed pompą

deweloper- ma  być szybko to się instalacji nie przepłukuje

A co do grzejników V-ek to często zdarza się odwrotne podłączenie ,a to skutkuje że tracą moc

V-ka opis.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.